Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέτρος Τατούλης: Αδιανόητο το ρίσκο του δανείου και να το επωμίζονται μόνο οι δανειολήπτες και όχι και οι τράπεζες

«Όλοι μαζί στο ρίσκο, στην προώθηση των προϊόντων, στην ανεύρεση καινούργιων αγορών και στην οργανωμένη υψηλής ποιότητας συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών που πρέπει να έχουν σήμερα οι τράπεζες» ήταν το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς την Εθνική Τράπεζα και τους επιχειρηματίες. σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα στην Καλαμάτα.

«Είναι σημαντικό πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όταν ζητά για την οποιαδήποτε έκδοση ενός μικροδανείου εξαιρετικά δύσκολες εγγυήσεις. Όταν ο κάθε παραγωγός, μεταποιητής ή εξαγωγέας θέλει να επενδύσει στη σχέση του με την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να νιώθει ασφαλής ότι το ρίσκο δεν το παίρνει μόνος του.

Ότι το ρίσκο θα πρέπει να μεταφέρεται και στο ίδιο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Μέχρι τώρα τα διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ήταν περισσότερο για να συντηρούν τα προγράμματα των στελεχών των τραπεζών, εις βάρος πάντοτε της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου που ενέτασσε.

Για αυτό θεωρώ ότι αυτή η αρμονική σχέση συνεργασίας θα πρέπει να στηριχθεί στα αντικειμενικά κριτήρια της συμβουλευτικής που θα πρέπει να παρέχονται από τα στελέχη της τράπεζας στους αιτούντες τη χρηματοδότηση» ανέφερε ο κ. Τατούλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή