Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η περιοχή Βαλομανδρίου, καθώς η κοίτη του Πηνειού ποταμού βγήκε εκτός, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα μεγάλα αναχώματα που προστατεύουν τον οικισμό. Ο ποταμός κατεβάζει υψηλό όγκο νερού και η κατάσταση παρακολουθείται στενά.
Στο σημείο βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, πραγματοποιώντας συνεχείς επιτόπιους ελέγχους κατά μήκος των αναχωμάτων..
Την ίδια ώρα, ο Αντιδήμαρχος Ανταποδοτικών Υπηρεσιών Τάκης Παζαΐτης, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Ζαραμπούκα, οργώνουν τις όχθες των ποταμών ελέγχοντας τα επικίνδυνα σημεία και τις πιθανές εστίες κινδύνου, ώστε να υπάρξει άμεση εικόνα για τυχόν παρεμβάσεις.
Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν ανησυχία για τη δυναμική του ποταμού και τις επόμενες ώρες, αν και μέχρι στιγμής δεν υφίσταται άμεσο πρόβλημα. Η περιοχή αναμένει την ύφεση της ροής για ασφαλέστερη αποτίμηση της κατάστασης.



