Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιος φοβάται την απλή αναλογική;

Οι πρώτες …μουδιασμένες αντιδράσεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Υπέρ της …5ετίας και κατά της απλής αναλογικής, είναι σχεδόν στο σύνολο της η Δημοτική Αρχή Τρικάλων και φυσικά δεν είναι η μόνη της χώρας…

Την ώρα που …ενδόμυχα, υπάρχει η παραδοχή πως τα «θαλασσώσανε» με τον «Καλλικράτη» που τους έδωσε ένα …γίγαντα Δήμο, προτιμούν ένα Νόμο που θα επανεξεταστεί το χωροταξικό του Δήμου, παρά την …απλή αναλογική που εκτιμούν ότι «θα διαλύσει τον Δήμο».

Έξω από το …Δημαρχείο όμως, οι δημότες θεωρούν ότι χρειάζεται να διασφαλίζονται οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις.

Την …5ετία την θέλουν στην Δημοτική Αρχή, ενώ οι δημότες έχουν αντιληφθεί πως και …10ετία να τους δοθεί δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση υπέρ των δημοτών…

Η εικόνα στα Δημοτικά Συμβούλια, δεν δείχνει ότι υπάρχει ουσιαστικός διάλογος για την επίλυση προβλημάτων των δημοτών, ενώ η …κακοδαιμονία της γραφειοκρατίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ούτε σε Αιρετούς ούτε σε … ψηφοφόρους για επίλυση προβλημάτων που συσσωρεύονται επί …δεκαετίες.

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο χωρίς αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η συνεχώς μειωμένη οικονομική κρατική ενίσχυση (παρά την αύξηση των φόρων), η απουσία Δημάρχου με …σχέδιο, οδηγεί μοιραία σε …μικροέργα άνευ ουσίας που δεν πρόκειται να αφήσουν το «αποτύπωμα» στην τοπική ιστορία.

Η μεταφορά πόρων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ύπαρξης του κατάλληλου προσωπικού, θα μπορούσε να προσθέσει και άλλες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ ώστε να φτάσουμε σε αυτό το «ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση» που σήμερα είναι μόνο …ανέκδοτο. Χωρίς ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων με φορολογική αποκέντρωση, ενίσχυση της αναπτυξιακής δυνατότητας των Δήμων με πρόσβαση στο ΕΣΠΑ και με ενεργό ρόλο στην αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, οι Δήμοι απλά θα …φυτοζωούν και δεν θα είναι ελκυστικοί πέρα αυτών που αναζητούν να διασφαλίσουν …μηνιάτικο.

Σήμερα οι παθογένειες, διαβρώνουν τον Δήμο και υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Να μην ξέρουν στην Δημοτική Αρχή τι γίνεται στον Δήμο ή να ξέρουν και να μην αντιδρούν.

Η απλή αναλογική, φαντάζει ως το «φάρμακο» δια πάσαν νόσον και μαλακίαν αλλά το θέμα είναι αν εφαρμοστεί πως θα διασφαλίζεται ότι ο Δήμαρχος δεν θα γίνει «όμηρος» δημοτικών συμβούλων που θα ζητάνε το μακρύ και το κοντό τους, απειλώντας τον με απώλεια της δεδηλωμένης…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή