Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πως θα γίνεται η μετακίνηση προς τα δικαστήρια – Τα μέτρα προφύλαξης

Διευκρινίσεις όσον αφορά τον τρόπο μετακίνησης προς τα δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία της χώρας, τα οποία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 27 Απριλίου έδωσε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς. Μέτρα προφύλαξης με χρήση μάσκας, αντισηπτικού και τήρηση αποστάσεων ανακοίνωσε για τα δικαστήρια ο Σ.Τσιόδρας. Διατηρείται η καραντίνα σε περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων, αλλά λήγει από την Τρίτη στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, ανάφερε ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς της Ειρηνοδικεία και τα Υποθηκοφυλακεία θα γίνεται με την χρήση του κωδικού Β2 στο 13033, ότι δηλαδή χρησιμοποιείται για τις Τράπεζες θα χρησιμοποιηθεί και σε αυτή την περίπτωση.

Επιπλέον, ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας ανάφερε ότι σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής για τους χώρους των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, των οποίων η λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου αποφασίστηκαν τα εξής:

Έγινε σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκους, έγινε σύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρους, για τήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο, εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, καθορισμός ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με αριθμό τετραγωνικών ανά άτομα, 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και κάθε επιπλέον μέτρο που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διασφάλιση της ενδεδειγμένης υγιεινής των χώρων και προστασίας της δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται.

naftemporiki.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή