Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσα ακίνητα είναι ασφαλισμένα στον νομό Τρικάλων

Ελάχιστα τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία, ο νομός Τρικάλων και η Θεσσαλία γενικότερα, παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλό αριθμό ασφαλισμένων ακινήτων έναντι των φυσικών καταστροφών.

Να σημειωθεί δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων ακινήτων είναι χαμηλός ενώ τα τελευταία χρόνια – και μετά τον Ιανό και τον σεισμό – υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια, αν μιλάμε για ελάχιστα ασφαλισμένα ακίνητα με βάση τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, μια τριετία πριν θα ήταν ακόμη λιγότερα.

Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εμφανίζει ποσοστό ασφάλισης ελάχιστα πάνω από το 12% αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο όλων των περιφερειών βάσει αντίστοιχων στοιχείων της ΕΑΕΕ. Εξειδικεύοντας στις ασφαλίσεις για καιρικά φαινόμενα, η συμμετοχή είναι μόλις στο 5% ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό και για κατοικίες με ενυπόθηκο ενδιαφέρον.

Ο νομός Τρικάλων από το ποσοστό αυτό που αναλογεί στη Θεσσαλία κατέχει κοντά το16% και είναι στην 3η θέση από τους Θεσσαλικούς νομούς. Συγκεκριμένα ο νομός Λάρισας συγκεντρώνει τα περισσότερα ασφαλισμένα ακίνητα με 36,3% και ακολουθούν ο νομός Μαγνησίας με 34,5%, Τρικάλων με 15,8% και Καρδίτσας με 13,4%.

Διαβάστε επίσης:

Στρέφονται στην ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές οι Τρικαλινοί

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή