Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσο δημοφιλείς είναι τελικά στην Ελλάδα οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε διάγγελμά του νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19. Μεταξύ των άλλων επεσήμανε να αφήσουμε τους  επιστήμονες  έξω από κάθε μορφής αντιπαράθεση και ότι δεν θα πρέπει να αμφισβητούμε την επάρκεια τους , κάνοντας έμμεση αναφορά στις επιθέσεις τις οποίες κατά καιρούς δέχεται ο Σ. Τσιόδρας. Τόνισε επίσης ότι αν χαθεί η εμπιστοσύνη στους ειδικούς θα είμαστε πιο επιρρεπείς σε κελεύσματα εύκολων συνθημάτων.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο  μάλιστα για λίγους  «ψεκασμένους» ,χαρακτηρίζοντας έτσι  όσους ανθρώπους πιστεύουν σε συνωμοσίες  γύρω από τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι αυτοί είναι λίγοι και  αποτελούν ένα μικρό ποσοστό της κοινωνίας. Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού  είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι έρευνα αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα το 46% πιστεύει πως πολύ πιθανόν οι αρχές «επίτηδες μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό». Η εν λόγω έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως,  αφορά στις χώρες όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε συνωμοσίες ότι οι αρχές, πολύ πιθανόν, «επίτηδες υπερβάλουν και μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορωνοϊό», με την Ελλάδα μάλιστα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Νιγηρία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Guardian, στη χώρα μας, το 46% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι αρχές.

Άρα μάλλον ο χαρακτηρισμός «ψεκασμένους» τον οποίο χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός ανταποκρίνεται τελικά σε μια σημαντικά μεγάλη μερίδα του ελληνικού  πληθυσμού και όχι σε «λίγους» όπως ο ίδιος έκανε λόγο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή