Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψυχολογική στήριξη και «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους δημότες και τις δημότισσες Καρδίτσας

Με το ξέσπασμα του δευτέρου κύματος πανδημίας, ζητήθηκε από τους Πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις και να μπουν είτε σε περιορισμό είτε σε απομόνωση, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. Τα μέτρα αυτά, που από το σύνολο των ειδικών επιστημόνων κρίνονται ως επιβεβλημένα, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απειλή που προέρχεται από την εξάπλωση της πανδημίας, ενδέχεται να προκαλέσουν έντονα κι αρνητικά συναισθήματα σε μερίδα του κοινωνικού συνόλου. Η Δημοτική αρχή Καρδίτσας με αίσθημα ευθύνης και προσπαθώντας να προσφέρει τα μέγιστα στους δημότες της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αξιοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές που διαθέτει. Έτσι το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας ενεργοποιεί και πάλι γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης. Όσοι δημότες και όσες δημότισσες αισθάνονται κάποιας μορφής ψυχολογική πίεση ή κάποιο άλλο αρνητικό συναίσθημα, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή στο τηλέφωνο 6986771343 υπεύθυνη κ. Χάιδω και κατά τις ώρες 9 με 13 και θα τύχουν της απαιτούμενης βοήθειας. Σημείωση: Αφού τηλεφωνήσει ο πολίτης στο κινητό και εκδηλώσει το ενδιαφέρον να τύχει ψυχολογικής στήριξης στη συνέχεια η συνομιλία θα γίνεται με τηλεφωνική κλήση που θα γίνεται από την υπεύθυνο ώστε να μην χρεώνεται ο πολίτης.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της Καρδίτσας

Εξάλλου δίπλα στους συνδημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, βρίσκεται η δημοτική αρχή Καρδίτσας. Ήδη η δημοτική αρχή έχει ενισχύσει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, με υπαλλήλους από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου, ώστε να μεγιστοποιηθεί η παροχή υπηρεσιών. Όπως αποφασίστηκε για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν εκτός οικίας, είναι οικονομικά αδύναμοι, δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, θα μπορούν να απευθύνονται στις δημοτικές υπηρεσίες. Στόχος είναι οι ευπαθείς ομάδες να εξυπηρετούνται κατά την παραμονή τους στο σπίτι στη διάρκεια της καραντίνας.  Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηλεφωνούν στις παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές και να μιλούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους.

  1. Διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας Παιδείας και πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας, Τηλέφωνα: 2441354719 κ. Μ. Τσιαλκούτη, 2441354713 κ. Ε. Ευαγγελίδου, 2441354716 κ. Καφαντάρη, 2441354702 Α. Τσώλου ( Ώρες 10:00 – 13:00 εργάσιμες ημέρες).
  2. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας, Τηλέφωνα: 2441100352, 2441100353 (Ώρες 10:00 – 13:00 εργάσιμες ημέρες). Θα καταγράφονται τα αιτήματά όλων των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης και θα επιλύονται άμεσα. Να σημειωθεί ότι ήδη η όλη προσπάθεια κάλυψης των ευπαθών ομάδων έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί.
admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή