Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία με δύο νεκρούς στη Μαγνησία

27 Jul 2023 Μαγνησία

Σε επιφυλακή όλο το βράδυ με μηνύματα ετοιμότητας για εκκενώσεις χωριών

Διαστάσεις τραγωδίας με δύο νεκρούς, έναν 45χρονο κτηνοτρόφο στον Άγιο Γεώργιο Φερών και μια 65χρονη γυναίκα στο Χοροστάσι Αλμυρού έλαβαν ήδη οι δύο μεγάλες φωτιές στη Μαγνησία που έκαψαν, σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο, Σέσκλο και ΒΙΟΠΑ.

Η 65χρονη γυναίκα μάλιστα που είχε προβλήματα υγείας κάηκε λίγα μέτρα από την θάλασσα μέσα στο τροχόσπιτο που διέμενε με τον σύζυγο της, ο οποίος λίγα λεπτά πριν πρόλαβε να το εγκαταλείψει. Η μεγάλη φωτιά στον Αλμυρό έφτασε μέχρι τον προαύλιο χώρο της Sovel.

Ο 45χρονος που πήγε μαζί με τον αδερφό να σώσουν το κοπάδι τους, επιχείρησε να μεταφέρει τα ζωντανά πιο ψηλά από το μαντρί με αποτέλεσμα να τον προλάβει η φωτιά και να βρεθεί λίγο αργότερα απανθρακωμένος.

Η Παρασκευή ξημέρωσε με τo μέτωπο να καίει στα Μελισσάτικα, στο Διμήνι, στον ΧΥΤΑ και να κυκλώνει την Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Όλες οι ελπίδες για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχουν εναποτεθεί στις ενάριες δυνάμεις. Η δέσμευση της πολιτικής προστασίας είναι πως σήμερα το βάρος θα δοθεί στη Μαγνησία. “Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα” τόνισαν πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα. Να σημειώθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις εθνικές οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Την εκκένωση των οικισμών του Δήμου Βόλου ζήτησε με νέο μήνυμα στα κινητά των Βολιωτών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη στις 4.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενημερώνει για την εκκένωση των παραθαλάσσιων οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Μ.Βελανιδιάς, Μαράθου και Κριθαριάς λόγω απειλής από τις φλόγες .

Την Πέμπτη το μεσημέρι η φωτιά έφτασε στο Σέσκλο, στο Διμήνι και στο Παλιούρι καίγοντας κτήρια, στάνες, μαντριά, αποθήκες και καλλιέργειες. Σε λίγα λεπτά η φωτιά είχε κυκλώσει τους οικισμούς και συνέχισε την πορεία της προς τη Β’ αλλά και στην Α’ ΒΙΠΕ. Εκεί επικράτησε πανικός. Εργαζόμενοι προσπαθούσαν να ρίξουν νερό, άλλοι εγκλωβίστηκαν στα εργοστάσια καθώς οι φλόγες τα είχαν περιτριγυρίσει. Υπήρχαν πληροφορίες για καμένες επιχειρήσεις. Η φωτιά έκαιγε μανιασμένα. Εργαζόμενοι από εργοστάσια της Α ΒΙΠΕ βλέποντας τις φωτιές, εκκένωσαν την περιοχή, με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Κιντά να ζητά επειγόντως την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πληροφορίες έλεγαν ότι εργαζόμενοι σε εργοστάσια στη Β ΒΙΠΕ ήταν εγκλωβισμένοι. Η φωτιά έκαιγε μέχρι το βράδυ, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Σήμερα και οι δυο ΒΙΠΕ θα παραμείνουν κλειστές.


Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …