Αθλητικα

Σ.Π.ΟΡ.Τ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤ’ ΑΥΓΟ

28 Nov 2024
Σ.Π.ΟΡ.Τ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤ’ ΑΥΓΟ

Χειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά… Γοργά ο πελαργός τα πελαγώνει…….

Χειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά
Γοργά ο πελαργός τα πελαγώνει…….

Κι εμείς ανηφορίζουμε τον παγωμένο τσιμεντένιο δρόμο του μικρού χωριού στις πλαγιές του Αυγού το όμορφο Λιβαδοχώρι.

Τζάκι δεν καπνίζει – άνθρωποι δεν βρίσκονται. Οι αυλές των σπιτιών έρημες και μόνες και οι μαντζουράνες παγωμένες και ξηρές στις γλάστρες αφημένες.

Η Ομάδα των ορειβατών του ΣΠΟΡΤ κατευθύνεται από τη μικρή πλατεία που μόλις και μετά βίας χωρά τα πέντε αυτοκίνητά μας, προς τον στενό ανηφορικό δρόμο. Είναι παγωμένος από άκρη σε άκρη και μας ταλαιπωρεί να κρατηθούμε ως την πάνω πλευρά των σπιτιών.

Σύντομα μπαίνουμε σε μονοπάτι με υγρασία και πάχνη, που πίσω μας αφήνουμε τα ίχνη των βημάτων μας. Είναι τέλος Νοεμβρίου και οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Γρήγορα βγαίνουμε σε μικρές χωραφιές που παλαιότερα οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τα λιγοστά κτήματα με καλαμπόκι – φασόλια και το λίγο σιτάρι για να περάσουν το δύσκολο χειμώνα σε αυτά τα απομακρυσμένα μέρη της Πίνδου.

Μια μικρή ανασύνταξη τη ομάδας και σύντομα μπαίνουμε στη δασωμένη και απότομη πλαγιά από έλατα που μας βγάζει μετά από μιάμιση ώρα στην νότια ράχη κοντά στο Λιθαρομάντρι στα 1675μ.

Η ήρεμη μέρα με την καθαρή ατμόσφαιρα και το κουράγιο όλων μας, μας κάνει να φωτογραφιζόμαστε στην απέραντη θέα των Τζουμέρκων, της Κακαρδίτσας και των ήρεμων νερών του Αμβρακικού να γυαλίζουν στον πρωινό ήλιο.

Συνεχίζουμε τώρα την οριζόντια ράχη ως την άκρη του σαθρού γκρεμού που είναι η απότομη επίπονη ανάβαση του Κώνου για την κορυφή του Αυγού στα 2148μ.

Από δω για τους πιο κουρασμένους υπάρχει και η άλλη διαδρομή προς τα δυτικά ριζά του κώνου με μονοπάτι να κατευθύνεται σιγά σιγά προς την βορινή ράχη που με ευκολία φτάνει ως την κορυφή.

Εκεί η συνάντηση των δύο ομάδων γίνεται με μικρή διαφορά χρόνου. Από δω πάνω στο τόσο ύψος της κορυφής διακρίνουμε χαμηλά την κοιλάδα του Αχελώου σε μεγάλο μέρος να διασχίζει την Πίνδο.

Πάνω στα βόρεια οι κάθετες πλαγιές του Σμόλικα, η κορυφή του Γράμμου και λίγο δυτικά οι κάθετες ορθοπλαγιές της Τύμφης.

Προς τα ΒΑ ο Βοράς ο Όλυμπος και στο βάθος το Αιγαίο Πέλαγος . Πιο Νότια τα βουνά της Στερεάς Ελλάδος και πιο μακριά να ξεχωρίζουν κάποια βουνά της Πελοποννήσου.

Μετά από αυτή την όμορφη ανάβαση στην κορυφή του Αυγού η σκέψη μας είναι η κάθετη νότια κατάβαση του Κώνου και η μικρή παραλλαγή της επιστροφής μας προς το όμορφο χωριό το Λιδαδοχώρι.

Αργά το απόγευμα και πριν το σούρουπο κατηφορίζουμε στις στροφές στα Στουρναρέϊκα και προς το στενό της Πύλης.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Pressroom
Author: Pressroom


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Κηδεία Ευαγγελής Ζάχου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα

Η Ευαγγελή Ζάχου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου…

Read More


Αναμενόμενη ήττα για τις γυναίκες του ΑΟ Τρίκαλα 2011 – 8-0 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα

Ο ΑΟ Τρίκαλα 2011 ηττήθηκε 8-0 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γυναικών 2025-26, σε ματς που έδειξε τη…

Read More


Θεοδοσιάδης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε υπό την πίεση του πρωταθλητισμού»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε μετά την ισοπαλία 1-1 ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα για πίεση πρωταθλητισμού, τραυματισμό Κατσαμάγκα και στόχο βαθμών.

Read More


Γ’ Εθνική: Λαμία και Λευκίμμη στο απόλυτο – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Λαμία και Λευκίμμη συνεχίζουν με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στη Γ’ Εθνική. Όλα τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η…

Read More


Γ’ Εθνική: ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα 1-1, κατώτερος των περιστάσεων ο ΑΟΤ

Ισοπαλία 1-1 για τον ΑΟ Τρίκαλα με την Ελασσόνα στη Γ’ Εθνική. Προβλημάτισε η εικόνα του ΑΟΤ στην πρεμιέρα και…

Read More


Ο Θανασάκης-τσολιάς ξεσήκωσε το Τρικαλινό Παζάρι – Λαχειοπώλης και χορευτής σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο

Μοναδικό στιγμιότυπο στο Τρικαλινό Παζάρι 2025: ο λαχειοπώλης Θανασάκης-τσολιάς χορεύει με κέφι ενώ τραγουδά ο Μπάμπης Αντωνίου, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.