Βουλευτική Εκπροσώπηση

Σάκης: Να μην βιαστούμε στην άρση του Lockdown – Το 2ο κύμα συνεχίζει να είναι απειλητικό

29 Nov 2020

Η Κυβέρνηση άρχισε να συζητά τη σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας ενόψει των

Η Κυβέρνηση άρχισε να συζητά τη σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας ενόψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Όμως, τα επιδημιολογικά δεδομένα του 2ου κύματος της πανδημίας συνεχίζουν να είναι απειλητικά. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει καθημερινά άνω των 2000. Ο αριθμός των εισαγωγών στα Νοσοκομεία παραμένει πολύ υψηλός. Εστίες υπερμετάδοσης συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι διασωληνωμένοι και νοσηλευόμενοι ασθενείς εξαντλούν τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν παρά την αύξησή τους. Η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Δυτική Ελλάδα βρίσκονται «στο κόκκινο».

Τα δεδομένα αυτά ελέγχει η Επιστημονική Κοινότητα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιαυτό και έχει ιδιαίτερες επιφυλάξεις και για το άνοιγμα των Σχολείων. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τις συνθήκες μετακίνησης  των γονέων και των μαθητών, καθώς και για την επιστροφή σε σχολικές αίθουσες που δεν έχουν βελτιώσει τις συνθήκες συνωστισμού.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Όργανα αντιμετώπισης της πανδημίας, προτείνει τον προσανατολισμό της Κυβέρνησης σε σταδιακή άρση και διαφοροποιημένη λήψη μέτρων, ανάλογα με τις σαφείς επιδημιολογικές τεκμηριώσεις της υποχώρησης των απειλητικών δεδομένων.

Προφανώς τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν με διαφορετικές ταχύτητες. Μπορούν όμως να ανοίξουν με όλα τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης, τα μικρά καταστήματα, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, που τηρούν τους όρους πρόληψης των κρουσμάτων. Σημαντικός είναι ο ρόλος, για το σταδιακό άνοιγμα,  των αυστηρών ελέγχων που κάνουν τα αστυνομικά όργανα, με τρόποπου να προστατεύονται και οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Σε κάθε περίπτωση. Η Κίνα κατόρθωσε να αναχαιτίσει τον εφιάλτη της πανδημίας, που ξεκίνησε απο τη Γιουνάν, με πάρα πολύ σκληρές, ελεγχόμενες και τηρούμενες απαγορεύσεις. Σήμερα διαπιστώνονται μόνον 6 εισαγόμενα κρούσματα και προετοιμασία για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές με μάσκες παντού.

Οι απαγορεύσεις που δεν έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του 2ου κύματος, λόγω εφησυχασμού και αβάσταχτης ελαφρότητας, πρέπει να συνεχιστούν και τώρα, με διαρκείς ελέγχους. Τα διαγνωστικά τέστ που θα συμβάλλουν και στις αποφάσεις χωροταξικής άρσης των μέτρων, πρέπει να είναι συνεχή, δωρεάν, δειγματοληπτικά αλλά και στοχευμένα.

Να μην βιαστούμε λοιπόν στην άρση του lockdown. Να έχουμε αποδείξεις θωράκισης του ΕΣΥ, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό και ένα 3ο κύμα πανδημίας στις αρχές του 2021 και ότι ο εμβολιασμός θα αργήσει να εξασφαλίσει δεδομένα ανοσίας.

Να ελέγχουμε παντού, και στα Τρίκαλα, πιθανές εστίες υπερμετάδοσης. Να κατορθώσουμε να είμαστε στις περιοχές που θα τεκμηριωθεί η σαφής υποχώρηση των κινδύνων και η δυνατότητα σταδιακής άρσης της καραντίνας με ασφάλεια.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Θεμελή στα 85

Η κηδεία της Αλεξάνδρας Θεμελή θα γίνει στις 11/9/2025 στις 18:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Read More


Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Μετεώρων

Η Φιλαρμονική Τρικάλων συμμετείχε εντυπωσιακά στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Μετεώρων, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Read More


Από τα 3D όνειρα Παπαστεργίου στις λινάτσες της πλατείας – τώρα ζητούν νέο κλείσιμο

Το 2020 οι μακέτες υποσχέθηκαν πράσινο και αμφιθέατρα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Σήμερα η πλατεία παραδόθηκε με λινάτσες και εκκρεμότητες….

Read More


Κώστας Τσιάρας: Δευτέρα η σύσκεψη για τις ζωονόσους

Σύσκεψη με περιφερειάρχες για τις ζωονόσους συγκαλεί ο Κώστας Τσιάρας. Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και αλλαγές στο…

Read More


Φιλική νίκη 1-7 του Νεοχωρίου επί του Κεφαλοβρυσιακού

Το Νεοχώρι επικράτησε 1-7 του Κεφαλοβρυσιακού σε φιλικό παιχνίδι, με τον Κουρκουλιώτη να σημειώνει χατ-τρικ.

Read More


Μετέωρα: Ανανέωσαν Άγγελος Σέχι και Βαγγέλης Τσέκλημας

Η ομάδα των Μετέωρων ανακοίνωσε την παραμονή των νεαρών Άγγελου Σέχι και Βαγγέλη Τσέκλημα, δύο παικτών που προέρχονται από την…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.