Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στα Τρίκαλα η σύνθεση “SOPRA LE SACRE METEORE” της ANTONELLA BARBAROSS

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα παρουσιαστεί η καταπληκτική σύνθεση της Ιταλίδας Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας και Μαέστρου Antonella Barbarossa, με τίτλο: SOPRA LE SACRE METEORE (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ) το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός με διεθνή απήχηση και πολλαπλά μηνύματα για το πώς ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική αναδεικνύουν σημαντικά μηνύματα που αφορούν την πνευματική αλλά και την τουριστική ανάδειξη ενός τόπου.

Η σύνθεση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος “Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων” και ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Το έργο είναι γραμμένο για πιάνο και φωνή με κλειστό στόμα και θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Ιταλίδα, Υψίφωνος και Καθηγήτρια Teresa Cardace. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η Καθηγήτρια και Μαέστρος Antonella Barbarossa.

Η συναυλία της διακεκριμένης Ιταλίδας σοπράνο Teresa Cardace σε συνοδεία πιάνου με την Καθηγήτρια και Μαέστρο Antonella Barbarossa, θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο καλλιτεχνικό και μουσικό γεγονός όχι μόνο γιατα Τρίκαλα και την Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά. Η δε παρουσίαση σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σύνθεσης για τα Μετέωρα στα Τρίκαλα αποτελεί και ένα γεγονός με διεθνή απήχηση και ακτινοβολία.

Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι των Τρικάλων, εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι, και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Τρικάλων.

Επίσης, μέσω της εκδήλωσης αυτής και όλων των άλλων, που έχουν πολιτιστική διάσταση ο Σύλλογος “Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων”, θέλει να αναδεικνύει πάντα και το τεράστιο Προνοιακό Έργο που επιτελείται. Ο Σύλλογος θέλει ευαισθητοποιήσει και να καλέσει νέες εθελόντριες από το νομό Τρικάλων, να πλαισιώσουν το ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου “Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων”, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα της Συναυλίας θα παρουσιάσει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας μας.

Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή