Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε προεκλογική ομιλία του Τσίπρα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. – Αναστάτωση στο Σώμα

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην προεκλογική, κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, να παρευρίσκεται στο κοινό. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κ. Ανδρικόπουλο δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, και τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η φωτογραφία αυτή έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., αφού όπως επεσήμαναν αρκετοί αστυνομικοί διαφόρων βαθμίδων, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζεται ανοιχτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τον νόμο.

Συγκεκριμένα, στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 γίνεται σαφές ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.»

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή