Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΕΠΕ Τρικάλων: Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε Πειραματικά

«Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε Πειραματικά! Αντιστεκόμαστε στις πειραματικές μεθόδους του ΥΠΑΙΘ να επεκτείνουν αναλογικά τα πειραματικά σχολεία και να δημιουργήσουν μαθητές δύο ταχυτήτων!»

Μετά την προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια και την καθολική αποχή από την διαδικασία του εκπαιδευτικού κόσμου, την προσπάθεια εφαρμογής της εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης και την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία- αποχή, ακόμη μια αντιεκπαιδευτική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. έρχεται να προστεθεί με την Υπουργική Απόφαση 22631/Δ2 με την οποία καλούνται οι σχολικές μονάδες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για χαρακτηρισμό τους ως Πρότυπα και Πειραματικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων που προτάθηκαν να χαρακτηρισθούν πειραματικά αλλά και τους συλλόγους διδασκόντων όλων των υπολοίπων σχολικών μονάδων να αντισταθούν στον σχεδιασμό της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να ανοίξει την κερκόπορτα μέσω των πειραματικών σχολείων για ατομική αξιολόγηση, μετακινήσεις μαθητικού πληθυσμού σε άλλα σχολεία, ελαστική σχέση εργασίας των εκπαιδευτικών, σταδιακή απώλεια των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών καθώς και ευέλικτο ωράριο εργασίας!

Είναι ηλίου φαεινότερο ό,τι το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη από μόνιμους διορισμούς μιας και τα κενά για την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι πολύ περισσότερα λόγω συνταξιοδότησης, από διδακτήρια με σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές, από μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, από επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη βάση των παιδαγωγικών αναγκών, από ενίσχυση όλων των υποστηρικτικών δομών όπως αυτή των διορισμών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλες τις σχολικές μονάδες κ.ό.κ.

Η όποια προσπάθεια μετατροπής των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων σε πειραματικά θα μας βρει απέναντι, καθώς το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε σχολεία, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή