Σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Θεσσαλίας

Για ακόμη μία φορά επιχειρείται σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Θεσσαλίας, παρά τους τιτάνιους αγώνες που έχουν δώσει έως τώρα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία μετέφερε με ερώτηση του στην Βουλή ο Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή…

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της Θεσσαλίας, βάσει Δελτίου Τύπου της 14-5-2020, που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επαναλειτουργεί μια σειρά δρομολογίων, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, αλλά σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η Δυτική Θεσσαλία, η οποία δεν θα έχει, και την επόμενη εβδομάδα, σιδηροδρομική σύνδεση. Κατά του σιδηροδρομικού αποκλεισμού της Δυτικής Θεσσαλίας παρενέβη, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, ζητώντας την άμεση επανέναρξη των δρομολογίων και εκφράζοντας τη διάχυτη ανησυχία του, αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «…για την δική μας περιοχή όμως η κατάργηση δρομολογίων παραμένει δημιουργώντας προβλήματα στους ταξιδιώτες, που θέλουν να μετακινηθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για την ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων…». Πρόσθετα, αιτούνται και την αναμόρφωση της συγκοινωνίας με Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι επιβάτες να φθάνουν σε αυτήν νωρίτερα και όχι στις 13.00.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν θα επαναλειτουργήσει στις 18 Μαΐου η σιδηροδρομική συγκοινωνία της Δυτικής Θεσσαλίας με Θεσσαλονίκη και Αθήνα;
  2. Η μη επαναλειτουργία της ως άνω σιδηροδρομικής σύνδεσης δεν αποκαλύπτει μια υποβάθμιση της σημασίας της σιδηροδρομικής διασύνδεσης της εν λόγω περιοχής με την πρωτεύουσα; Αν η σχετική σιδηροδρομική διασύνδεση θεωρείται όντως σημαντική και αναγκαία για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας, πότε θα επαναλειτουργήσει εντέλει;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος»©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή