ΠρωτοσέλιδαΒουλευτική Εκπροσώπηση

Σκρέκας: Ζητάμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης

2 May 2022
Σκρέκας: Ζητάμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης

Την ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων μέτρων σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, τόνισε ο υπουργός

Την ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων μέτρων σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Μαΐου 2022, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων μέτρων σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, ιδίως των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τις εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος ενέργειας.

Επίσης, επανέφερε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας και τη σύσταση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης, για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τη σταθεροποίηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα.

Ο Κώστας Σκρέκας μετέφερε τη θέση της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, στις οποίες έχει διακοπεί η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να στηρίξει τη Βουλγαρία και από την πρώτη ημέρα της διακοπής της τροφοδοσίας έχει ξεκινήσει να διοχετεύει ποσότητες φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα.

«Στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο τόνισα στους ομολόγους μου ότι πρέπει άμεσα να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι δοκιμάζονται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση που εντείνεται από τον αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ασφυκτικές πιέσεις που βιώνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές ενέργειας απειλούν την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη. Τώρα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να συμφωνήσουμε σε μια συλλογική στρατηγική με στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας.

Παράλληλα, πρέπει να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης για την προστασία της ενεργειακής μας ασφάλειας, των πολιτών και των οικονομιών μας. Κάλεσα τους ομολόγους μου να υιοθετήσουμε μια ρεαλιστική και προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, η υλοποίηση κρίσιμων ενεργειακών υποδομών που θα ενισχύσουν την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και η συνεργασία με γειτονικές χώρες για τη διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας, αποτελούν τη μόνη λύση για να υπερβούμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση».

newmoney

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά – Αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΔΔΗΕ 22–26 Σεπτεμβρίου 2025

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμφραξη Φράγματος Ληθαίου – Κίνδυνοι από την κατάκλυση της τεχνητής λίμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων προειδοποιεί για κινδύνους από την επικείμενη πλήρωση του φράγματος Ληθαίου και τον σχηματισμό τεχνητής λίμνης την ερχόμενη…

Read More


Τρίκαλα – Κηδεία της Μαιρής Τεφάνη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Το Σάββατο 20/9/2025 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Μαιρής Τεφάνη, ετών 85, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Read More


Ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς στο Τρικαλινό Παζάρι 2025

Με χορούς, τραγούδια και πολύ κέφι συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Τρικαλινό Παζάρι, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Τρίκαλα – Δράσεις για την Κινητικότητα και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από τον Δήμο Τρικκαίων

Με ποικιλία δράσεων ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στα Τρίκαλα, με κορύφωση τη Δευτέρα στην Ημέρα…

Read More


Θεσσαλία – 17 απολυμαντικοί σταθμοί για την ευλογιά αιγοπροβάτων από την Περιφέρεια

Δεκαεπτά απολυμαντικοί σταθμοί τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.