Υπολοιποι ΔημοιEvents – Εκδηλώσεις

Σμύρνη – 100 χρόνια μοναξιάς και νοσταλγίας: Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στις 18/8

12 Aug 2022

100 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή, από τον ξεριζωμό.

100 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή, από τον ξεριζωμό. Φαγώθηκε ένας αιώνας κι ακόμη η μνήμη στέκει εκεί σαν τη φλόγα του κεριού. Τη φλόγα εκείνη που όταν θυμάται πολύ αλλά και όταν δε θυμάται καθόλου σβήνει.

Ας ρίξουμε μια  νοσταλγική ματιά στους  Έλληνες της Σμύρνης. Ο κόσμος των μεταναστών , ο κόσμος των ναυτικών που βάδιζε ήδη από την αρχαιότητα πάνω στα ίχνη του Οδυσσέα , πνεύμα που δε σταμάτησε ποτέ να γεννά ιδέες, άνθρωποι δημιουργικοί  με οξύτητα ευφυΐας, που ξεκίνησαν  απ’ την αρχαία Ιωνία ,και έφτασαν στη  Σμύρνη του 20ου αιώνα.


Σμύρνη. Η Μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η Σμύρνη του λεβάντε!

Η ιερά Μητρόπολή μας Σταγών και Μετεώρων σκύβει μπροστά στη λάμψη και την ανείπωτη τραγωδία της Σμύρνης … και θυμάται.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 & ώρα 21:00

 

Προαύλειος χώρος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας

 

Διοργάνωση:  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ»

Σμύρνη – 100 χρόνια μοναξιάς και νοσταλγίας: Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στις 18/8

 

Trikalanews
Author: Trikalanews



Δημοφιλη

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.