Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι

Με κεντρικό σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας», το  Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων  συμμετείχε στην Πανελλαδική Μέρα δράσης για τους Εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ , που αποφάσισαν δεκάδες σωματεία όλης της χώρας μετά από κάλεσμα του  Συλλόγου   Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας . Ήταν μια μέρα δράσης και παρέμβασης , μέσα στην πανδημία και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αναδείχτηκαν  τα αιτήματα προστασίας, στηρίχθηκαν  οι συνάδελφοί μας στα super market,  καταγγέλθηκαν  εργοδοτικές αυθαιρεσίες , όπου υπήρχαν.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων κάλεσε  τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.

Όλες αυτές τις μέρες προετοιμάζαμε την σημερινή κινητοποίηση με εξορμήσεις σε χώρους δουλείας, με αφίσες, υλικό, πανό και συνθήματα.  Κάναμε προσπάθεια να φτάσουμε σε όσο το δυνατότερο περισσότερους εργασιακούς χώρους, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματα τους, για μέτρα στήριξης προς όλους.

Η κορύφωση της δράσης πραγματοποιήθηκε σήμερα όπου εργαζόμενοι συνδικαλιστές συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από super market της πόλης. Η κινητοποίηση είχε παλμό, οι εργαζόμενοι ύψωσαν την φωνή τους ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του σωματείου.

 Απαιτούμε :

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή