Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη βουλή φέρνει ο Κόκκαλης τον λειτουργικό… Γολγοθά των δύο νοσοκομείων της Λάρισας

Τη συνεχιζόμενη και άκρως προβληματική η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και την «κατάρρευση» των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, φέρνει στην επικαιρότητα με δύο αναφορές του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας onlarissa.gr σχετικά με την συνεχιζόμενη και άκρως προβληματική λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Τμήματος  Ιατρικής ήδη από  τον Σεπτέμβριο έχει τεθεί  το θέμα της συνεχιζόμενης και άκρως προβληματικής λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η παρατεινόμενη μείωση των χειρουργικών αιθουσών κατά 50% καθώς και η συμφόρηση των παθολογικών κλινικών και της ΜΕΘ με ασθενείς που πάσχουν από COVID έχει αφήσει διαθέσιμες ελάχιστες κλίνες για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και χρειάζεται να νοσηλευθούν σε εξειδικευμένες μοναδικές Κλινικές σε όλη την επικράτεια της 5ης ΥΠΕ. Επίσης η  απομάκρυνση  όλων των μη εμβολιασμένων  ιατρών, νοσηλευτών , λοιπών διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του νοσοκομείου χωρίς την λήψη οποιασδήποτε μέριμνας για την αναπλήρωση τους, δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη σοβαρά επηρεασμένη λειτουργία του νοσοκομείου.

Λαμβάνοντας υπόψη το καλό όλων των ασθενών, των φοιτητών ιατρικής , των ειδικευόμενων ιατρών καθώς και την ορθολογική και αποτελεσματική στήριξη του Ε.Σ.Υ. ,είναι προφανές ότι υφίσταται η ανάγκη άμεσης επίλυσης αυτών των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε επίσης και δεύτερη αναφορά βασιζόμενη σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας onlarissa.gr σχετικά με τον κίνδυνο κατάρρευσης των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω της πληθώρας κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του πρόεδρου της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκου Νταφούλη, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 21/10/2021  στο ΓΝΛ,  η κατάσταση στις κλινικές βρίσκεται εκτός ορίων. Δεδομένου ότι η περιφέρεια της Λάρισας είναι ήδη επιβαρυμένη από τα κρούσματα κορωνοϊού, οι συνεχιζόμενες και αυξημένες νέες εισαγωγές ασθενών οδηγούν σε κατάρρευση τόσο τις κλινικές του Γ.Ν.Λάρισας, όσο και τον αντίστοιχο οικονομικό προϋπολογισμό τους. Η συνεχής υποστελέχωση του Γ.Ν.Λάρισας από την έναρξη της πανδημίας εώς και σήμερα καθώς και η σοβαρή έλλειψη υλικών υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι βέβαιο ότι θα αποβούν μοιραίες για την υγεία των πολιτών ενόψει ειδικά του 4ου κύματος, γεγονός που απαιτεί άμεση και επείγουσα  λήψη των αντίστοιχων και ενδεδειγμένων μέτρων».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά να γίνουν οι άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση και δρομολόγηση των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή