Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Άκης Αναστασίου για το θέμα των συγχωνεύσεων

Κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική – Στις 14 Δεκεμβρίου στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Με δυναμική συμμετοχή και μία εκ των κεντρικών εισηγήσεων, κάθετα αντίθετη απέναντι στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ κατεβαίνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τρικαλινής δημοτικής επιχείρησης Άκης Αναστασίου συμμετέχοντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης στις 14 Δεκεμβρίου.

Το νέο εγχείρημα όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, δημιουργεί προβληματισμό στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και τους εργαζόμενους με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπροσώπους να τάσσονται κατά των οριζόντιων συγχωνεύσεων.

Όπως τονίζει στο Trikalanews.gr το γεγονός ότι μπορεί κάποιες Δ.Ε.Υ.Α., να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η συγχώνευση ή ακόμη περισσότερο η ενδεχόμενη εργολαβική ανάθεση θα λύσει τα ζητήματα αυτά.

Αυτός είναι και ο λόγος βέβαια που ο Άκης Αναστασίου τρέχει τη διαδικασία λειτουργίας φωτοβολταϊκού για τη δημοτική επιχείρηση. Επιπρόσθετα η εκτίμηση είναι ότι η εφαρμογή όσων συζητούνται στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου, θα οδηγήσει μοιραία στην αύξηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές.

Τι περιλαμβάνει το ν/σ

Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες το νομοσχέδιο που θα δει το φως της δημοσιότητας εντός Δεκεμβρίου,  θα προβλέπει την απορρόφηση ΔΕΥΑ από τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και την δημιουργία 13 νέων περιφερειακών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, δημιουργούνται οι «Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης» και θεσπίζεται μηχανισμός μη δημιουργίας νέων χρεών.

Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μεταξύ άλλων, επιχειρείται η δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων, που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές (πιθανόν Περιφέρεια).

Οι νέες επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΡΑΑΕΥ, σε ό,τι αφορά στην τιμολόγηση των υπηρεσιών τους.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή