Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην εντατική…το κατάστημα των ΕΛΤΑ, στο Αγναντερό Καρδίτσας

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Στη μεγαλύτερη δημοτική ενότητα του δήμου Μουζακίου, στο Αγναντερό Καρδίτσας, η κατάσταση με το κατάστημα των ΕΛΤΑ δεν είναι μόνο τριτοκοσμική αλλά και τραγελαφική.

Μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο ταχυδρομείο, λειτουργούσε με ένα ταχυδρόμο και μια βοηθό του. Ο ταχυδρόμος συνταξιοδοτήθηκε και τους έμεινε η βοηθός. Κανείς δεν φρόντισε να συμπληρωθεί η θέση που άδειασε, ούτε καν ο δήμος Μουζακίου.

Προφανώς θεώρησαν πως μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το ταχυδρομείο και με ένα άτομο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εκτελεί χρέη γραφείου, αλλά και διανομέα ταυτόχρονα και να γυρίζει στα γύρω χωριά για να διανέμει την αλληλογραφία.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο το κατάστημα του ταχυδρομείου να μη λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και τις υπόλοιπε ημέρες να ανοίγει στις 11:00 το πρωί και να κλείνει στις 14:30 το μεσημέρι.

Τις τελευταίες ημέρες του μήνα, όπου γίνεται η πληρωμή των συντάξεων και των επιδομάτων, τα ΕΛΤΑ Καρδίτσας στέλνουν για βοήθεια μια υπάλληλο, για να βοηθήσει την κατάσταση.

Ταυτόχρονα η υπεύθυνη των ΕΛΤΑ Αγναντερού συνεχίζει τις διανομές κατ’ οίκον.Η επικουρική υπάλληλος, το μόνο που κάνει είναι πληρωμές συντάξεων.

Για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή είναι αναρμόδια, αφού δεν διαθέτει κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα του συγκεκριμένου καταστήματος, με αποτέλεσμα να παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους σε άλλες ημέρες για να εξυπηρετηθούν από τη μια και μοναδική υπάλληλο των ΕΛΤΑ Αγναντερού, η οποία έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες.

Έτσι κάθε τέλος του μήνα στο συγκεκριμένο κατάστημα, γίνεται ο κακός χαμός και η ταλαιπωρία του κόσμου είναι απίστευτη.

Να σημειωθεί ότι ο Γραμματέας της κοινότητας, αφήνει τη θέση του και τις δουλειές του και σπεύδει σε βοήθεια του κόσμου.

Ο άνθρωπος αναλαμβάνει να συμπληρώνει τα έντυπα με τα στοιχεία των συνταξιούχων, προκειμένου να ξεμπλοκάρει την κατάσταση και να πληρωθούν οι άνθρωποι.

Αυτό το χάλι επικρατεί εδώ και κάμποσο καιρό. Ο δήμος, ούτε που ασχολήθηκε με το θέμα, γι’ αυτό και δεν έκανε απολύτως τίποτα μέχρι τώρα για να βρεθεί μια λύση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή