Στην Βουλή φέρνει ο Κώστας Σκρέκας τις αποζημιώσεις των αγροτών του Ν. Τρικάλων για τις καταστροφές από το χαλάζι

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ, Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, όπου ζητά από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσουν για την άμεση αποζημίωση των αγροτών του Ν. Τρικάλων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την τελευταία χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουνίου στα δυτικά του Νομού Τρικάλων και έπληξε περί τα 14.300 στρέμματα. Οι καταστροφές που προκάλεσε σε διάφορες καλλιέργειες είναι εξαιρετικά μεγάλης έκτασης».

Ο Βουλευτής τονίζει, ότι «η χαλαζόπτωση συνέβη στην πιο κρίσιμη εποχή για τις αγροτικές καλλιέργειες για αυτό και οι αγρότες είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι λόγω της μεγάλης έντασης της κακοκαιρίας. Αναλυτικότερα έχουν πληγεί οι τοπικές κοινότητες Λόγγου, Αγ. Κυριακής, Γλίνους, Μεγ. Καλυβίων, Φανερωμένης, Βασιλικής, Μεγάρχης και Μικρού Κεφαλόβρυσου. Οι καταστροφές αφορούν καλλιέργειες με βαμβάκι, μηδική, αραβόσιτο, πεπονοειδή, κηπευτικά, καπνά, αμπέλια αλλά και δενδρώδης καλλιέργειας (ροδάκινα, ακτινίδια, αχλάδια)».

Ο κ. Σκρέκας υπογραμμίζει, ότι «η αγροτική παραγωγή αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην κοινωνία και την οικονομία του Νομού Τρικάλων και επιβάλλεται να στηρίξουμε τους παραγωγούς και να συνδράμουμε ώστε να διαχειριστούν τις απώλειες με τον βέλτιστο τρόπο και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του μένους της κακοκαιρίας.

Είναι σημαντικό να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και οι έμπειροι εκτιμητές να ολοκληρώσουν τις εκτιμήσεις προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των καλλιεργητών και να μην επαναληφτούν οι τεράστιες αργοπορίες της προηγούμενης  χρονιάς».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή