Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Στις 21 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης από την Αγία Μονή στα Τρίκαλα

Όλες οι πληροφορίες

14 Apr 2024

Όλες οι πληροφορίες

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τα εργατικά σωματεία, τους εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό «να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Απρίλη 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. με αφετηρία από την πλατεία της Αγίας Μονής “Δημήτρης Μητροπάνος” και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου θα γίνει και η ομιλία».

Την ίδια μέρα η ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο της Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης πραγματοποιεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απρίλη 1963.

Όπως τονίζει στην απόφασή της η ΕΕΔΥΕ, «Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραϊσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη, μετά τις επικίνδυνες καταστάσεις κλιμάκωσης όπως με τις εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
  • Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη Θεσσαλία και τη χώρα ολόκληρη.
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό».

Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνια γυναίκα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «3000 νύχτες» της Παλαιστίνιας σκηνοθέτιδας Μai Μasri, που θα γίνει στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 και ώρα 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας Παλαιστίνιας που βρίσκεται φυλακισμένη στις ισραηλινές φυλακές, καταδικασμένη για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό της ένα τραυματισμένο αγόρι. Η σύλληψη και η καταδίκη της την αναγκάζει να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα στη φυλακή. Κόντρα στην καθημερινή βία, τις ταπεινώσεις, τις απαγορεύσεις, επιλέγει να μην παραδοθεί στη βαρβαρότητα, να αντισταθεί με κάθε μέσο που διαθέτει, να μιλήσει στο παιδί για την ομορφιά του κόσμου και την αξία της αγωνιστικής στάσης ζωής.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ. Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 28 Αυγούστου στα Σαράγια Τρικάλων.

Read More


ΔΕΥΑΤ: Νέα έργα για τα όμβρια στην οδό Πατουλιά Τρικάλων
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

ΔΕΥΑΤ: Νέα έργα για τα όμβρια στην οδό Πατουλιά Τρικάλων

Η ΔΕΥΑΤ προχωρά σε δύο παρεμβάσεις στην οδό Πατουλιά Τρικάλων για την απορροή ομβρίων, με νέο αγωγό και διαπλάτυνση υπάρχοντος.

Read More


Με το MyStreet οι πολίτες ελέγχουν τους δημόσιους χώρους
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Με το MyStreet οι πολίτες ελέγχουν τους δημόσιους χώρους

Η νέα εφαρμογή MyStreet δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν τις μισθώσεις κοινόχρηστων χώρων και να υποβάλλουν καταγγελίες απευθείας στους Δήμους.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα αντιμετωπίσει την Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών στις 6-7 Σεπτεμβρίου. Η πρόκριση θα κριθεί σε ένα ματς, με πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Read More


Καρδίτσα: Νεκρός 50χρονος στα Καλογριανά με τραύμα από ψαροντούφεκο
Καρδίτσα Διαβάστε επίσης

Καρδίτσα: Νεκρός 50χρονος στα Καλογριανά με τραύμα από ψαροντούφεκο

Τραγικό τέλος για 50χρονο στα Καλογριανά Παλαμά Καρδίτσας. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με τραύμα στο κεφάλι από ψαροντούφεκο.

Read More


Σκρέκας για Λιούτα: «Όσα γράφτηκαν δεν αποδεικνύονται – Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι»
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Σκρέκας για Λιούτα: «Όσα γράφτηκαν δεν αποδεικνύονται – Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι»

Ο γραμματέας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας σχολίασε την υπόθεση Λιούτα λέγοντας πως «δεν αποδεικνύονται όσα γράφτηκαν» και έστειλε μήνυμα για ενότητα και καθαρές λύσεις.

Read More


40 νέοι Τρικαλινοί Επιστήμονες, μαθητές του φροντιστηρίου Βιολογίας «Εξέλιξη»
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

40 νέοι Τρικαλινοί Επιστήμονες, μαθητές του φροντιστηρίου Βιολογίας «Εξέλιξη»

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» και η Αγγελική Μπάρδα πανηγυρίζουν την εισαγωγή 40 Τρικαλινών μαθητών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Read More


Ένα στιλέτο και δύο σπρέι πιπεριού τον έστειλαν στο τμήμα
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Ένα στιλέτο και δύο σπρέι πιπεριού τον έστειλαν στο τμήμα

Σύλληψη ημεδαπού στα Τρίκαλα μετά από έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ., όπου βρέθηκαν δύο σπρέι πιπεριού και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου στιλέτο.

Read More


Νέα Αριστερά: Αντίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο
Άρθρα – Απόψεις

Νέα Αριστερά: Αντίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ως «επιστροφή στον Μεσαίωνα», κάνοντας λόγο για 13ωρα, ατομικές συμβάσεις και μειωμένες υπερωρίες.

Read More


Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα στα Τρίκαλα
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα στα Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών επιστρέφει για 14η χρονιά στα Τρίκαλα. Από 21 Νοεμβρίου 2025 έως 6 Ιανουαρίου 2026, με δωρεάν είσοδο και δεκάδες χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.