Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο ενοίκιο ο μισθός των Τρικαλινών – Φωτιά και οι τιμές πώλησης!

Το «σπίτι μου σπιτάκι μου» είναι πια μια δύσκολη υπόθεση

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο θέρους και διακοπών, ωστόσο τα προβλήματα μας συνοδεύουν ανεξάρτητα από εποχές και φυσικά ανεξάρτητα από τη ρητορική των κομματικών επικοινωνιακών προσταγμάτων. Η αγορά ακινήτων είναι αυτή που φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσει ως κοινωνικό ζήτημα αυτή τη χρονιά, με τα Τρίκαλα, παρόλο που είναι μια μεγάλη σύγχρονη αλλά επαρχιακή πόλη, να εμφανίζει τιμές ενοικίων και πώλησης σπιτιών αντίστοιχες με τις πιο “in” περιοχές της Αθήνας.

Η αύξηση των τιμών των ακινήτων δε που καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας για πόλεις όπως τα Τρίκαλα ξεπερνά το 13%! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr από την άλλη τα ενοίκια που ζητούν να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες κινούνται σε επίπεδα ενός μισθού για διαμερίσματα δε, ανεξάρτητα από πλέον από την ανακαίνιση που μπορεί να έγινε ή όχι, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται και φυσικά ανεξάρτητα από την παλαιότητά τους.

Η τάση αύξησης είναι μάλιστα πιο ακραία στην περιοχή μας από κάθε άλλη Θεσσαλική πόλη ενώ οι τιμές παρασύρονται στον ίδιο τρελό ρυθμό και στην Καλαμπάκα. Και μπορεί να λένε οι άνθρωποι της αγοράς ακινήτων ότι όλα έχουν να κάνουν με τη ζήτηση και την προσφορά, όμως για όσους ψάχνουν εναγωνίως σπίτι να νοικιάσουν αυτό λίγη σημασία. Εξάλλου, όσοι βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης, παρακολουθούν για καιρό τις γνωστές πλατφόρμες ενοικιάσεων και παρατηρούν εύκολα ότι υπάρχουν ακίνητα τα οποία ενώ δεν νοικιάζονται παραμένουν στην ίδια ή ελάχιστα μειωμένη τιμή.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με την αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα με τα υπερπολυτελή σπίτια να γίνονται ανάρπαστα. Δείχνει ωστόσο ότι τα Τρίκαλα εξελίσσονται σε ένα κοινωνικό τοπίο χαοτικών οικονομικών αποκλίσεων μεταξύ των πολιτών, και δυστυχώς, την ανισότητα αυτή την πληρώνουν ως συνήθως όσοι βρίσκονται στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή