Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο επίκεντρο ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός των Μετεώρων

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και να δώσει λύσεις  σε συγκεκριμένα προβλήματα Δήμων της Περιφέρειας διοργάνωσε στην Καλαμπάκα ημερίδα με θέμα «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός».

Η Ημερίδα, που έγινε σε ξενοδοχείο στο Καστράκι, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μίλησε για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τα Αγία Μετέωρα.

Για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Μεταξάς.

Ακολούθως, ο Καθηγητή του Ε.Μ.Π., Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Χαράλαμπος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη συμβολή της Τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού – Εφαρμογή στον Ιερό Χώρο Μετεώρων και στις πολιτιστικές διαδρομές του Δήμου Καλαμπάκας.

Να σημειωθεί ότι χθες προηγήθηκε κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή