Συνάντηση ξενοδόχων με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο

Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα έγινε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, στο γραφείο του στο Μέγαρο της Ιεράς Μητρόπολης στην Καλαμπάκα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πήγε ως Σώμα, να υποβάλει τις ευχές για το Νέον Έτος και να καλοσωρίσει επίσημα τον νέο ιεράρχη, αν και μεμονωμένα μέλη του είχαν ήδη συναντηθεί στην ενθρόνιση και σε άλλες εκδηλώσεις, και να του ευχηθεί ευλογημένη, παραγωγική, δημιουργική και πολυετή ποιμαντική διακονία στο πηδάλιο της τοπικής εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε με την ευλογία του και ευχές για μία αποδοτική τουριστική περίοδο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, Σωτήρης Φαμίσης, εκ μέρους όλων των Μελών της Ένωσης, αφού περιέγραψε σύντομα την δομή της τουριστικής δραστηριότητας στον Νομό και στην περιοχή των Μετεώρων ειδικότερα, δήλωσε προς τον Σεβασμιώτατο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Ένωσης θα είναι αρωγοί σε όποια κοινωνική δραστηριότητα της Ιεράς Μητρόπολης και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας, οι ξενοδόχοι – επιχειρηματίες του Νομού θα στηρίξουν ενέργειες της Ιεράς Μητρόπολης για την ανάδειξη των προσκυνημάτων και άλλων θρησκευτικών μνημείων.

Τα παρόντα Μέλη του ΔΣ, Γιώργος Γκόγκος, Αντιπρόεδρος, Άγγελος Καΐκης, Γραμματέας, Σωτήρης Αλεξίου , Ταμίας, Σάκης Ντόβας, Μέλος, συμπλήρωσαν με τις δικές τους και προσωπικές ευχές, ενώ επεσήμαναν και την σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας που ήδη υφίσταται με την Ιερά Μητρόπολη, για όφελος της τοπικής κοινωνίας.  

Η στόχευση της Ένωσης είναι, όπως εξηγήθηκε στον Σεβασμιώτατο, να επιτευχθεί αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων, με προσπάθεια να προταθούν προς τους επισκέπτες των Ιερών Μονών, αφενός η διεύρυνση του χρόνου της επίσκεψης των Ιερών Μονών και η επίσκεψη τουλάχιστον δύο Μονών, και αφετέρου συμμετοχή σε συμπληρωματικές και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή και ανάδειξη προτάσεων για τους διαμένοντες επισκέπτες, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες.

Ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες σχετικές με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση προσκυνητών – επισκεπτών, ώστε να βελτιωθεί και η πληρότητα των καταλυμάτων αλλά και να προβληθούν και νέες δραστηριότητες για τους επισκέπτες, στην περιοχή των Μετεώρων, ανέπτυξε ο Χρήστος Πετρέας, Επιστημονικός Σύμβουλος της Ένωσης, και παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να τις εξετάσει και να συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Σχετικώς με αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπέβαλε γραπτώς προς τον Σεβασμιώτατο ορισμένες αναπτυξιακές προτάσεις, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύ φιλική και πατρική υποδοχή και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο ευλογία του Πανάγαθου Θεού στο έργο του.

Μιλώντας για τις προοπτικές δημιουργίας πόλων έλξης μέσα στο οικιστικό σύνολο, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Ιερά Μητρόπολη αντιλαμβάνεται την κατάσταση και θα εξετάσει τις προτάσεις της Ένωσης, και την περίπτωση ορισμένοι ναοί της πόλης, να έχουν επισκέψιμο ωράριο και στις απογευματινές ή βραδινές ώρες για να διευκολύνονται οι επισκέπτες των Ιερών Μονών που διαμένουν στην περιοχή.

Ήδη προγραμματίζεται στις επόμενες ημέρες, εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ένωσης στην οποία το ΔΣ έχει αιτηθεί να ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος και να τελέσει τον αγιασμό για το Νέο Έτος.

Από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή