Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνυποψήφια του Παρθένη στο «Λαϊκό» καταγγέλλει διακριτική αντιμετώπιση διορισμού του

Η αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αγγειοχειρουργός Ευρυδίκη Καρανικόλα, συνυποψήφια του κ. Δημήτρη Παρθένη, πρώην διοικητή στο Γ.Ν.Τ., στις δυο προκηρύξεις για θέση επιμελητή Β’ Αγγειοχειρουργικής στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο που προκηρύχθηκαν με διαφορά μερικών ημερών, στον Νοέμβριο του 2009, καταγγέλλει στο trikalanews.gr διακριτική αντιμετώπιση του Υπουργείου Υγείας στο θέμα διορισμού του κ. Δ. Παρθένη.

Η κ. Ε. Καρανικόλα, επικοινώνησε με το trikalanews.gr καθώς είδε τα δημοσιεύματα περί διορισμού του κ. Δ. Παρθένη στο «Λαϊκό» και δήλωσε ότι επιθυμούσε να τοποθετηθεί επί του θέματος επειδή έχει έννομο συμφέρον, ως συνυποψήφια στις δυο προαναφερθείσες προκηρύξεις του 2009.

Μίλησε για «πάγωμα» και «ξεπάγωμα» του Υπουργείου Υγείας των θέσεων επιμελητή Β΄ Αγγειοχειρουργικής στο «Λαϊκό» και εξέθεσε μια σειρά από ερωτήματα για τον όχι συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το Υπουργείο Υγείας, απευθυνόμενο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητώντας  γνωμοδότηση για τον διορισμό ή όχι του κ. Παρθένη στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών.

«Εφόσον δεν διορίζονταν ο κ. Παρθένης για δυο ολόκληρα χρόνια, θεωρώ ότι έπρεπε να προχωρήσει η δεύτερη θέση στο «Λαϊκό». Ήταν υποχρεωμένο το Υπουργείο να προσφύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφανθεί αν θα διορίσει ή όχι τον κ. Παρθένη στο «Λαϊκό» ενώ ήταν διοικητής  στο Νοσοκομείο Τρικάλων; Το αναμενόμενο και η συνήθης διαδικασία  ήταν το Υπουργείο Υγείας, να εκδώσει το ΦΕΚ διορισμού του σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της κρίσεώς του τον Μάιο του 2017 , σύμφωνα με τον Νόμο, ανεξάρτητα από αν μπορούσε να αποδεχτεί την θέση» είπε η κ. Ε. Καρανικόλα και συμπλήρωσε: «Η συνήθης διαδικασία είναι να βγαίνει το ΦΕΚ και ο υποψήφιος να επιλέγει σύμφωνα με τον Νόμο ποια θέση θα κρατήσει. Κι εφόσον διαπίστωσε το Υπουργείο ότι η κάλυψη της μιας θέσης επιμελητή Β΄ Αγγειοχειρουργικής στο «Λαϊκό» καθυστερεί, γιατί δεν προχώρησε στην δεύτερη προκήρυξη ώστε να καλύψει τις ανάγκες, τουλάχιστον της μιας θέσης;».
 

  • «Πάγωμα», «ξεπάγωμα» με υπογραφές Ξανθού και Πολάκη
     

Αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης, είπε ότι οι θέσεις των προκηρύξεων στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, «πάγωσαν» στο στάδιο των ενστάσεων επί των εισηγήσεων και το 2016 το Υπουργείο Υγείας «ξεπάγωσε» τις θέσεις που αφορούσαν μέχρι το 2013 (παλιές). Κι ενώ η πρώτη προκήρυξη, προχώρησε πολύ γρήγορα  στο στάδιο των εισηγήσεων και της κρίσης… με νέους εισηγητές – με το Νόμο 4368/2016  που υπέγραψαν ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με θέμα: «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» – και ο κ. Παρθένης πήρε την θέση τον Μάιο του 2017, η δεύτερη προκήρυξη δεν προχώρησε και «πάγωσε» ξανά τον Οκτώβριο του 2017 με απόφαση του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με την οποία δόθηκε εντολή στα Νοσοκομεία να μην προχωρήσουν τις παλαιές προκηρύξεις (μέχρι 2013)  που δεν είχαν φτάσει στο τελικό στάδιο της κρίσεως.
 

  • Είχε αποφασίσει το Υπουργείο να βγάλει το ΦΕΚ διορισμού όποτε ήθελε ο κ. Παρθένης;
     

«Βλέποντας τον κ. Παρθένη να μην διορίζεται για 2 ολόκληρα χρόνια, θεωρούσα ότι το «Λαϊκό» δεν χρειάζονταν τη θέση.

Από τα δημοσιεύματα του trikalanews.gr όμως, ανακάλυψα, ότι το Υπουργείο απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ) να γνωμοδοτήσει αν έπρεπε να παραιτηθεί από διοικητής ο κ. Παρθένης στο Νοσοκομείο Τρικάλων, για να πάρει την θέση στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έγινε όλη αυτή η διαδικασία που διήρκησε δυο χρόνια ,δηλαδή να προσφύγει το υπουργείο στο ΝΣΚ, προκειμένου να ρωτήσει αν δύναται ή όχι ο υποψήφιος να διοριστεί σε άλλη θέση του δημοσίου ενώ ήδη κατέχει μια άλλη».
Καταλήγοντας τόνισε: «Διακυβεύεται η καριέρα μου τόσα χρόνια  να περιμένω, δεδομένου ότι είναι πολύ λίγες οι θέσεις αγγειοχειρουργών που έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία 10 χρόνια, στα Δημόσια Νοσοκομεία, ανά την Ελλάδα.

 Έχω ένα πολύ καλό βιογραφικό – όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι – έχω διδακτορικό, δυο master και προϋπηρεσία, δεν μπορώ όμως να χρησιμοποιήσω τα προσόντα μου για τα οποία το Ελληνικό Κράτος, έχει επενδύσει σε μένα και με έχει εξειδικεύσει, όπως έχει κάνει και για άλλους επιστήμονες.

Κάποιοι σωστά μιλούν για τα μυαλά που έχασε η Ελλάδα γιατί οι επιστήμονες κατέφυγαν στο εξωτερικό, άλλα στην Ελλάδα υπάρχουν επιστήμονες που δεν μπορούν να απορροφηθούν με αποτέλεσμα την επαγγελματική και οικονομική κατάρρευσή τους».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή