ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει σχέδιο για τον Δήμο Μουζακίου… θέλει να φτιάξει για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τρομάρα του!

Ο δήμαρχος Μουζακίου με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας που έγινε στη Λάρισα 10 και 11 Οκτωβρίου, 4Ο στη σειρά μετά τα Περιφερειακά Συνέδρια Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, «κατακεραυνώνει» την κυβέρνηση ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν είχε νόημα η διοργάνωσή του και ότι δεν προσέφερε τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κωτσός στην αγωνία του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο ν. Καρδίτσας παρουσιάζεται βασιλικότερος του βασιλέως. Ταυτίζεται απόλυτα με τον αρχηγό της Ν.Δ., τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε ότι τα Περιφερειακά Συνέδρια είναι φιέστες, τις οποίες «στήνει» ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία.

Έτσι και ο κ. Κωτσός, αφού εγκατέλειψε το Δ. Μουζακίου στην τύχη του, και για να γίνει αρεστός στον κ. Μητσοτάκη – υπάρχει άλλωστε και το άγχος και άλλης υποψηφιότητας από το Δ. Μουζακίου, η οποία εξ’ αρχής είχε στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη – αποφάνθηκε ότι δεν παράχθηκε κανένα αποτέλεσμα στο Αναπτυξιακό και κάλεσε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας, αυτοδιοικητικούς και μη, με τον ίδιο μπροστάρη και με την καθοδήγηση του μεγάλου ηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη να φτιάξει το σχέδιο που θα σώσει την Θεσσαλία.!

Προκύπτουν όμως τα παρακάτω ερωτήματα από τα γραφόμενα του κ. Κωτσού.

Έγιναν Αναπτυξιακά Συνέδρια στις περιφέρειες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Δεν είναι πρωτόγνωρη διαδικασία 17 υπουργοί και υφυπουργοί, η μισή κυβέρνηση δηλαδή, να συνδιαλέγεται με αυτοδιοικητικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς, αγροτικούς και άλλους φορείς και συλλογικότητες, προσπαθώντας να δώσουν λύσεις σε σημαντικά αιτήματα και διεκδικήσεις;

Στα 6 τραπέζια – θεματικές ενότητες που έγιναν με τη παρουσία υπουργών και φορέων μίλησαν πάνω από 200 ομιλητές, με πλήθος κόσμο να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των φορέων και τις απαντήσεις των υπουργών. Στη δε συνεδρία για την αγροδιατροφή και μεταποίηση, το πλήθος των ομιλητών, που υπέβαλαν ερωτήματα ή τοποθετήθηκαν, και οι απαντήσεις των υπουργών σε ένα πολύ ζωντανό διάλογο, την παρέτεινε μετά τα μεσάνυχτα (12:30), ενώ τελείωνε στις 9:00μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα. Είναι αυτό αποτυχία ή επιτυχία του συνεδρίου;

Ο κ. Κωτσός κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλές οικονομικές δυσκολίες, πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει έλλειμμα ρευστότητας κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την χώρα στα μνημόνια κ. Κωτσέ;

Επί ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκε ο ΕΝΦΙΑ; Δεν ακούσατε ότι πάνω από το 85% των αγροτών, λόγω του αφορολόγητου που αυτή η κυβέρνηση επέβαλε, πληρώνει λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων; Δεν άκουσε ο επαγγελματίας δήμαρχος κ. Κωτσός για το κλείσιμο σε μια νύχτα της καλής Αγροτικής Τράπεζας και το ξεπούλημά της για ψίχουλα στον κ. Σάλλα;

Δεν άκουσε τόσα χρόνια, πριν αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα θαλασσοδάνεια σε ημετέρους, για δανεικά και αγύριστα στα ΜΜΕ, για τη διαπλοκή, για τη διαφθορά, για τις μίζες της Siemens, για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 200 εκατ. ευρώ); Αυτοί μας έφεραν εδώ κ. Κωτσέ και όχι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων χρόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και θα τα καταφέρει να βγούμε από τα μνημόνια και την ασφυκτική λιτότητα, με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στην καινοτομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Βόλο με καινοτόμες επιχειρήσεις στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας περιορίζοντας την ανεργία σε κάτω από 20% το 2018. Με ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει ουσιαστική κοινωνική προστασία σε όλους όσους έχουν την ανάγκη. Με ισχυρό σύστημα Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Τελειώνοντας, επειδή ο κ. Κωτσός κάνει πως δεν καταλαβαίνει, θα απαντήσουμε και για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Δεν θα τον ρωτήσουμε γιατί 35 χρόνια δεν έκανε τίποτε η παράταξή του για την υλοποίηση του έργου, ούτε για τις δικές του ενέργειες στα τόσα πολλά χρόνια που είναι δήμαρχος προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το παραμύθι της εκτροπής του Αχελώου τέλος.

Η τοποθέτηση του Σ. Φάμελλου, αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος, τόσο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο όσο και στην προηγούμενη ημερίδα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, δεν περιλαμβάνει εκτροπή του Αχελώου καθώς:

Έχει πολύ μεγάλη νομική ανασφάλεια, με έξι απορρίψεις του ΣτΕ, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη

Υπάρχει άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο, επειδή περιλαμβάνει μεταφορά νερού από άλλη υδάτινη λεκάνη

Έχει δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις με την Αιτωλοακαρνανία, καθώς είναι μεταφορά νερού που δεν καλύπτει με τοπικούς πόρους τοπικές ανάγκες, όπως προβλέπει κατά προτεραιότητα η περιβαλλοντική νομοθεσία
Δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς υπάρχει ζήτημα για το «δέλτα» του Αχελώου

Αντ` αυτής προτείνονται έργα άνω του 1 δις ευρώ για τη δημιουργία φραγμάτων σε όλους τους Δήμους περιμετρικά της Θεσσαλικής πεδιάδας, αλλάζει καίρια η διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή, τα δε έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και νέες χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Στην δε περιοχή του Δ. Μουζακίου προβλέπεται το Χαμηλό Φράγμα Μουζακίου με απόληψη 20 εκατ.m3 και κόστος 39 εκατ. ευρώ.

Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου
Γκαγκάς Άρης-συντονιστήςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή