Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ μήνα με το μήνα, ισχύουν μόνο στα χαρτιά

Από τις αρχές Ιουνίου έχει ακυρωθεί η διάταξη που ίσχυε για τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ με πέναλτι ένα επιπλέον μήνα, σε όσους ήθελαν να καταθέσουν για ένα διάστημα τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και να τις επανακτήσουν για ορισμένους μήνες του χρόνου.

Η νέα διάταξη που ψηφίστηκε στις αρχές Ιουνίου, ορίζει ότι μπορεί να πληρώνει ο ιδιοκτήτης Ι.Χ, με το μήνα και χωρίς πέναλτι, για όσο διάστημα επιθυμεί να κυκλοφορεί το όχημά του. Όλα αυτά φυσικά ισχύουν στα χαρτιά, γιατί στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Γιάννης Σωτηρίου από το Περιστέρι, που είναι ιδιοκτήτης αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019. Πήγε στην 1η Ιουλίου του 2020 να πάρει τις πινακίδες του και να πληρώσει για το διάστημα των διακοπών του, το οποίο δεν θα ξεπερνούσε τους δυο μήνες. Από την αρμόδια ΔΟΥ,  του ζήτησαν να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο.

Στο ερώτημα που έθεσε, γιατί δεν ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης ή τουλάχιστον η περσινή με το πέναλτι, η απάντηση που πήρε από τους αρμόδιους είναι ότι δεν έχει σταλεί ακόμη η εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών κι έτσι είναι υποχρεωμένοι όλοι, να πληρώσουν τα τέλη όλου του έτους.

Το πότε θα φτάσει η εγκύκλιος από το Υπουργείο στις ΔΟΥ, μόνο η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μπορεί να το γνωρίζει. Μέχρι τότε, η νέα υπουργική απόφαση, ισχύει μόνο στα χαρτιά. Όποιος ονειρεύεται να ξαναπάρει τις πινακίδες του με το σύστημα μήνα – μήνα για να πάει διακοπές, δεν μένει να του πούμε πως αυτό είναι ένα ακόμη όνειρο θερινής νυκτός.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή