Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα …είπαν για Νοσοκομείο και Φράγμα Μεσοχώρας

Ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα με την παρουσία και των τριών βουλευτών του Νομού πραγματοποιήθηκε χθες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν:

1. Η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο Νομό Τρικάλων.

Συγκεκριμένα:

Α) Επισημάνθηκε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο Τρικάλων με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Β) Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της στελέχωσης του Νοσοκομείου σε Τμήματα και Κλινικές, που πρέπει να ενισχυθούν, την ανάπτυξη Αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, την Στρατηγική που θα δώσει τη δυνατότητα να οργανωθούν όλα τα Τμήματα που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και η επικαιροποίηση του Οργανισμού.

Γ) Η αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Τρικάλων που σύμφωνα με το Κυβερνητικό Σχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, θα μετεξελιχθεί σε Αστικό Κέντρο Υγείας 24ης εφημερίας.

Δ) Η οργάνωση της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Τρικάλων που θα στελεχώνεται από 2 Γενικούς Γιατρούς, 1 Παιδίατρο, 1 Παθολόγο και Νοσηλευτές – Επισκέπτες Υγείας, Κοινωνικό Λειτουργό και Διοικητικούς Υπαλλήλους.

2. Η πορεία των διαδικασιών λειτουργίας του Φράγματος Μεσοχώρας

Επισημάνθηκαν οι ιδιαίτερα θετικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας Σωκράτη Φάμελου στο συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την Κλιματική Αλλαγή την προηγούμενη εβδομάδα, που εκτός από μία ακόμη πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού ενεργειακού έργου, συγκεκριμενοποιούν τις διαδικασίες για την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Η Οργάνωση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, βρίσκονται σε επαφή, τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλης, που καλείται να υποδείξει άμεσα τον χώρο μετεγκατάστασης του κατακλημνιζόμενου τμήματος της Μεσοχώρας, προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες που ο αρμόδιος Υπουργός περιέγραψε.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή