Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα εύσημα και από τον …Δήμαρχο

Δώρο από τον Δημήτρη Παπαστεργίου στους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου για το πρώτο βραβείο από την UNESCO.

Τους 9 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που βρίσκεται στον συνοικισμό του Ριζαριού και οι οποίοι απέσπασαν το πρώτο βραβείο της UNESCO στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής σχολείων με τίτλο «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες», τίμησε προσφέροντας δώρο ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το βραβείο δόθηκε στο έργο είχε τίτλο «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα», που αφορά επακριβώς στο δράμα των Προσφύγων, όπως το ένιωσαν, το βίωσαν, το φαντάστηκαν οι μαθητές.

Ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Νούλας και η Δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης Μάγδα Σπαθή που με τον καθηγητή εικαστικών Παναγιώτη Λιβανού συνεργάστηκαν για τον πίνακα, συνόδευσαν τα παιδιά στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Εκεί, προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο που περιέγραφε την προσπάθεια των παιδιών πέρυσι όταν φοιτούσαν στην Ε΄ τάξη και τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν και φιλοτέχνησαν τον πίνακα. Το βίντεο προβλήθηκε στο Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ανάμεσα σε 200 από την Ελλάδα και χιλιάδες άλλα από όλον τον κόσμο, απέσπασε το πρώτο αυτό βραβείο.

Οι 9 μαθητές και οι μαθήτριες είναι οι: Αλεξάνδρα Άρπα, Γεωργία Γιώτα, Νίκος Κοθράς, Κων/να Κολέτσιου, Διονύσης Κρομμύδας, Νίκος Μπατσαράς, Κων/να Παπαποστόλου, Αλέξανδρος Πολύζος και Νίκος Ρήτος-Τσιούλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή