Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με ποίηση και τραγούδια τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου από το «Μέτωπο Λαού»

Με μια βραδιά έντονου πολιτικού προβληματισμού, αλλά και συναισθηματικής φόρτισης, τίμησε χθες το «Μέτωπο Λαού» την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ληθαίον» της πόλης μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία για τον ηρωικό ξεσηκωμό από τον κ. Χάρη Μαντέλλο, απαγγελία ποιημάτων από τις κ. Αρχοντούλα Γαβρά-Ρίζου, Νίκη Μισιάκα και Ελίζα Ζολώτα, καθώς και τραγούδια της εποχής του Πολυτεχνείου από τον κ. Γιώργο Μεγαρχιώτη (στην κιθάρα) και την κ. Ελίζα Ζολώτα.

Στην ομιλία του ο κ. Μαντέλλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πέρασαν 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό και τη μεγάλη θυσία του Πολυτεχνείου, κανένας όμως δεν μπορεί να ξεχάσει και ούτε ποτέ θα ξεχαστούν τα λόγια του φοιτητικού όρκου, μιας υπόσχεσης στο όνομα της ελευθερίας που χάιδεψε όλων τα όνειρα και τις κρυφές ελπίδες, μια και όλοι γνωρίζανε τότε πως πίσω από τις σπουδαστικές διεκδικήσεις ορθώνονταν ένα πανελλήνιο αίτημα: Να πέσει η μισητή δικτατορία.

Το Πολυτεχνείο έγινε βωμός της λευτεριάς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εξιλαστήρια θύματα υπήρξαν τα αγνά και ηρωικά παιδιά που μίσησαν το άδικο και έγιναν ζωντανά σύμβολα για τον λαό μας και την ελληνική νεολαία. Θα ζουν για πάντα στη μνήμη και την ψυχή μας. Ο φάρος του Πολυτεχνείου θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες για να χτυπηθεί η αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού και να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα τα οράματα των αγωνιστών της λευτεριάς».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή