Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ειδήσεις

​Πολύ ακριβή αυτή η «έξυπνη πόλη», φίλε μου!

Πριν από μία περίπου βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων ενέκρινε και μάλιστα ομόφωνα την υποβολή πρότασης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Τρικάλων.

Το έργο που προβλέπει την μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας (ημιπεζοδρόμηση) χωρίζεται σε τρία (3) υποέργα τα οποία είναι επιγραμματικά:

1. Η αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 723.000 €.

2. Η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση γλυπτών αγαλμάτων για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων, προϋπολογισμού 80.000 €.

3. Η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας, προϋπολογισμού 697.000 €.

Όσον αφορά τα δύο πρώτα (δηλαδή τις εργασίες στην οδό 25ης Μαρτίου, καθώς και τα γλυπτά Τρικαλινών Δημιουργών που θα φιλοτεχνηθούν και θα τοποθετηθούν εκεί) τα κόστη μας φαίνονται εύλογα.

Το τρίτο όμως υποέργο (την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας) και μάλιστα κόστους σχεδόν ενός ακόμη έργου (697.000 €) δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Σημειωτέον ότι τόσο τα υπάρχοντα καταστήματα της οδού 25ης Μαρτίου, όσο και του ιστορικού εμπορικού κέντρου των Τρικάλων και wifi διαθέτουν και ευρυζωνικά δίκτυα έχουν εγκατασταθεί προ πολλού στην περιοχή.

Περιμένουμε διευκρινήσεις για το πού θα πάνε αυτά τα σχεδόν 700.000 ευρώ, και δεδομένου ότι ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου είναι πολυάσχολος τούτον τον καιρό και ίσως δεν ευκαιρεί,  ας κάνει τον κόπο να μας απαντήσει ο Τρικαλινός “δαίμων” των ευρυζωνικών συστημάτων και της σύγχρονης τεχνολογίας κ. Οδυσσέας Ράπτης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή