Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού | trikalanews.gr

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί σήμερα, 13 Ιουνίου 2019, στα στεριανά Τρίκαλα, για τέταρτη χρονιά και στην πλήρη σύνθεσή της, η οποία θα εκτελέσει ένα αφιέρωμα σε ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του 1960, με τίτλο: «Ραντεβού με τα sixties», θα είναι και ένας Τρικαλινός.

Πρόκειται για τον 23χρονο Παναγιώτη Ντιντή, που έχει συνθέσει το Ναυτικό Εμβατήριο «Υποβρύχιο Παπανικολής» το οποίο δώρισε  στο Πολεμικό Ναυτικό και πλέον αποτελεί μέρος του ρεπερτορίου της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Ευτυχής σύμπτωση, το γεγονός ότι ακριβώς 2 χρόνια πριν, ο Παναγιώτης Ντιντής, βρέθηκε στον ίδιο χώρο του Φρουρίου Τρικάλων και ήταν τότε που αισθάνθηκε για πρώτη φορά,  την αόρατη κλωστή που τον έδενε με την θάλασσα και με το Πολεμικό Ναυτικό.
 
  • Η συνάντηση με τον φίλο από το facebook και η γέννηση της ιδέας να συνθέσει το Ναυτικό Εμβατήριο «Υποβρύχιο Παπανικολής»
     
Ήταν 12 Ιουνίου 2017, όταν ο 21χρονος τότε Παναγιώτης, ανέβηκε στο θέατρο του Φρουρίου  για να παρακολουθήσει μια συναυλία που θα έδινε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Είχε ήδη πτυχίο αρμονίας, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, ήταν μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και Μουζακίου στις οποίες έπαιζε  ευφωνίο–τούμπα και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων.

Η μόνη σύνδεσή του με την Μπάντα, ήταν ένας φίλος του από το facebook , με τον οποίο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ από κοντά. Ο φίλος αυτός ήταν αξιωματικός , βοηθός του μαέστρου της  μπάντας, είχε την γενική επίβλεψη της συναυλίας και βιντεοσκοπούσε την εκδήλωση. Συναντήθηκαν και κάθισαν μαζί  για να παρακολουθήσουν την συναυλία.  Μετά το τέλος της, ο Παναγιώτης που ποτέ πριν δεν είχε καμία σχέση με την θάλασσα, είπε στον διαδικτυακό του φίλο, ότι παρακολουθώντας την συναυλία του  είχε γεννηθεί η έμπνευση να γράψει μια σύνθεση για το Πολεμικό Ναυτικό.  Τότε ο αξιωματικός του πρότεινε να γράψει ένα εμβατήριο για το υποβρύχιο Παπανικολής, για το οποίο δεν είχε γραφτεί ποτέ πριν, τίποτα.

Αυτό ήταν! Την επόμενη κιόλας μέρα καταπιάστηκε με την σύνθεση του εμβατηρίου και μέσα σε ένα μήνα (Ιούλιο 2017), έστειλε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ως δώρο το Ναυτικό Εμβατήριο στο οποίο είχε δώσει τον τίτλο: «Υποβρύχιο Παπανικολής».

Το εμβατήριο όχι μόνο έγινε δεκτό και εντάχθηκε στο ρεπερτόριο της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος  Ιωάννης  Παυλόπουλος , επτά μήνες μετά (Φεβρουάριο 2018), τον υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Αρχηγείο Στόλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και αφού τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, παρουσία του Γενικού Αρχιμουσικού της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχη Γεώργιου Τσιλιμπάρη,  του απένειμε τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του Αρχηγείου Στόλου.

Την ίδια μέρα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμουσικό της Μπάντας, επισκέφθηκε το υποβρύχιο Παπανικολής, όπου ο κυβερνήτης του, Πλωτάρχης Δημήτριος Βογιατζής, του απένειμε με την σειρά του, τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του υποβρυχίου.
 
  • Το Εμβατήριο και οι μέχρι στιγμής εκτελέσεις του
     
Το Ναυτικό Εμβατήριο «Υποβρύχιο Παπανικολής» , απαιτεί την πλήρη σύνθεση της Μπάντας  και εκτελείται σε γιορτές και επίσημες εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχει εκτελεστεί τρεις φορές. Η πρώτη ήταν τα Χριστούγεννα του 2017, στο Αρχηγείο Στόλου στην Σαλαμίνα, παρουσία του αρχηγού στόλου.

Έχει εκτελεστεί επίσης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ελευσίνα, στα «Λάσκεια», στις εκδηλώσεις που γίνονται στην επέτειο της  βύθισης κατά  τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου του υποβρυχίου «Κατσώνης» και στην 191η επέτειο της Ναυμαχίας  του Ναυαρίνου, στην Πύλο, στις 19 Οκτωβρίου 2018.
 
  • Η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Μπάντα
     
Ο Παναγιώτης Ντιντής διανύει την στρατιωτική  θητεία  του στο Πολεμικό  Ναυτικό στο οποίο παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και εντάχθηκε στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Στην σημερινή συναυλία της Μπάντας στο Φρούριο Τρικάλων, κάποια από τα μουσικά κομμάτια που θα ακουστούν έχουν ενορχηστρωθεί από τον ίδιο, καθώς ο Αρχιμουσικός, Πλωτάρχη Γεώργιος Τσιλιμπάρης, του τα εμπιστεύτηκε.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.30 μ,μ και η είσοδος είναι ελεύθερη.Επιχειρείν

Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

question mark man

4 μνηστήρες για 1 θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα

Εκτός από τα γνωστά ονόματα που έχουν κλειδώσει στο ψηφοδέλτιο

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης