Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από πίσω | trikalanews.gr

Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από πίσω

Το trikalanews.gr αποκαλύπτει, τα εργολαβικά συμφέροντα  που λυμαίνονται το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Όλα τα έγγραφα στα οποία στηρίζεται το παρόν ρεπορτάζ, βρίσκονται στην κατοχή του trikalanews.gr .

Διακριτική μεταχείριση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, σε μια  συγκεκριμένη εργολάβο που είναι χρόνια στο Νοσοκομείο και  μόνο μαζί της έκανε Ιδιωτικό Συμφωνητικό Εξώδικου Συμβιβασμού.

 Μετά από αγώνα του κ. Δημήτρη Παρθένη, η υπόθεση οδηγήθηκε σε ενδοδικαστικό συμβιβασμό και πέτυχε να την αποπληρώσει με  το συνολικό ποσό των 433.518,48 ευρώ.  Ο διοικητής του Γ.Ν.Τ για να φτάσει εκεί, αγνόησε τις αποφάσεις και του Επιτρόπου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν ενέκριναν την πληρωμή των χρηματικών  ενταλμάτων  της συγκεκριμένης εργολάβου, λόγω παράνομων απευθείας αναθέσεων και παρατάσεων.  

Η συγκεκριμένη εργολάβος, παρέχει ακόμη  υπηρεσίες   στο Γ. Ν.Τ., είτε με αναθέσεις , είτε με παρατάσεις, παρά  το γεγονός ότι κ. Δ. Παρθένης, δηλώνει δημόσια  – σε κάθε ευκαιρία,  όχι μόνο στα  ΜΜΕ – ότι είναι διώκτης των εργολάβων.
 
 • Η «πτώση» των εργολάβων
Λίγους μόνο μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (Γ.Ν.Τ), ο κ. Δημήτρης Παρθένης και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου 2016, προέβη σε συμβιβαστική επίλυση μεγάλων χρηματικών ποσών με την ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φύλαξης  στο Γ. Ν. Τ,  Γεωργία Περιστέρη.  

Έτσι ο Δ. Παρθένης και η Γ. Περιστέρη, υπέγραψαν Ιδιωτικό Συμφωνητικό Εξώδικου Συμβιβασμού, όπου συμφώνησαν, να λάβει η τελευταία τα οφειλόμενα ποσά των 333.211,43 και 100.307,05 ευρώ  – από διοικητικές συμβάσεις, για τις οποίες είχε προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια με αντίστοιχες αγωγές και προσφυγές  –  και να παραιτηθεί από τους τόκους.

Όμως το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου (Επίτροπος) , δεν ενέκρινε  τα ποσά αυτά –  παρά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Παρθένη-Περιστέρη –  γιατί οι παρατάσεις και συμβάσεις κρίθηκαν  παράνομες.

Ο κ. Δημήτρης Παρθένης , μετά από αυτό, στράφηκε κατά  των αποφάσεων του Επιτρόπου, ενώπιων του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και ζήτησε ανάκληση των αποφάσεων του Επιτρόπου.

Αλλά και πάλι, το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν ενέκρινε και τις δυο περιπτώσεις (και των 333.211,43 και  των 100.307,05 ευρώ), επικυρώνοντας την άρνηση του Επιτρόπου, έτσι απορρίφθηκε η αίτηση  του Γ.Ν.Τ., με το σκεπτικό της  μη νομιμότητας  των παρατάσεων.

Ο ενδοδικαστικός συμβιβασμός με το «έτσι θέλω» του διοικητή του Γ.Ν.Τ.

Παρόλο που οι παρατάσεις  της Γεωργίας Περιστέρη κρίθηκαν  παράνομες και από τον Επίτροπο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κανονικά , εκεί  θα έπρεπε το θέμα να σταματήσει και να περιμένει το Γ.Ν.Τ  να εκδικαστούν οι αγωγές που είχε κάνει η  εργολάβος, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, αποφασισμένος να την  πληρώσει δεν… σταμάτησε.

Βρήκε πάτημα σε καινούργια διαδικασία,  ενδοδικαστικής επίλυσης διαφοράς  –  που κατά τα άλλα είναι μια νόμιμη διαδικασία  –  όπου με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Εξώδικου Συμβιβασμού  της 25ης  Νοεμβρίου 2016, κατάφερε τελικά  να  αποπληρώσει  την συγκεκριμένη εργολάβο και τα δυο πόσα, καθώς το Διοικητικό Εφετείο, δεν κάνει έλεγχο νομιμότητας της δαπάνης.

 Έτσι, η εργολάβος Γεωργία Περιστέρη, πήρε  το συνολικό ποσό των 433.518,48 ευρώ.
 
 • Που είναι το μεμπτό της υπόθεσης;
Το μεμπτό της υπόθεσης  βρίσκεται στο γεγονός ότι  με κανέναν άλλο εργολάβο, ο κ. Δ. Παρθένης,  δεν έχει ακολουθήσει ανάλογη τακτική, είτε με εξωδικαστική , είτε με ενδοδικαστική επίλυση  προς το συμφέρον του Νοσοκομείου για  ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, ενώ η εντολή της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται  όλα τα ληξιπρόθεσμα.

Κι ενώ εξάντλησε όλα τα μέσα για να πληρώσει παράνομες (βάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου), παρατάσεις, σε μια μόνο εργολάβο, δεν έχει  πληρώσει τις νόμιμες, (βάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου), ακόμα κι εκείνες  που με δικαστική απόφαση  του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, είναι εκτελεστές.

Όπως η περίπτωση της παλιάς καθαριότητας και της ΕΡΕΤΒΟ, την οποία αποκλειστικά το trikalanews.gr δημοσιοποίησε, όπου, το  Γ. Ν. Τ., οφείλει  589.743,099 ευρώ  συν τους τόκους  οι οποίοι ξεπερνούν  τις 200.000 ευρώ και για κάθε μήνα που περνάει, το Γ.Ν.Τ  επιβαρύνεται με τόκους ύψους 3.000ευρώ, γιατί ο διοικητής  κ. Δημήτρης Παρθένης, αρνούμενος να υλοποιήσει την έντοκη δικαστική απόφαση , προτίμησε να προσφύγει με αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
 • Πολλά τα ερωτήματα που πέφτουν πάνω στον διοικητή Δημήτρη Παρθένη
   
 1. Γιατί έκανε διακριτική μεταχείριση υπέρ της συγκεκριμένης εργολάβου η οποία μάλιστα, συνεχίζει και παραμένει στο Γ.Ν.Τ. με παρατάσεις και αναθέσεις;
   
 2. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την διακριτική μεταχείριση;
   
 3. Είναι πράγματι ενάντια των εργολάβων ο διοικητής του Γ.Ν.Τ.  όπως δημόσια έχει δηλώσει και συνεχίζει να δηλώνει με κάθε ευκαιρία;
   
 4. Ποια είναι η ευθύνη του κ. Δημήτρη Παρθένη για τον τρόπο που λειτούργησε να επιμένει με κάθε μέσο, ένδικο ή μη, στην αποπληρωμή μιας  μόνο εργολάβου με παράνομες παρατάσεις, ενώ για άλλες που έχουν κριθεί νόμιμες αρνείται να πληρώσει και το Δημόσιο επιβαρύνεται καθημερινά με υπέρογκους τόκους;
   
 5. Οι τόκοι επιδικίας που θα ζητήσουν οι εργολάβοι νόμιμων συμβάσεων που αρνείται να πληρώσει ο κ. Δ. Παρθένης, είναι  άραγε, μεγαλύτεροι από τους τόκους υπερημερίας;
   
 6. Με τέτοιες πράξεις, νοικοκυρεύεται με οικονομικό συμμάζεμα και προσπάθειες εξορθολογισμού, το Γ.Ν.Τ.;
   
 7. Ποιο ύψος δυσθεώρητων ποσών δημόσιου χρήματος, θα κληθεί να πληρώσει το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, άρα οι φορολογούμενοι πολίτες σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εξαιτίας  των διακριτικών μεταχειρίσεων και «εμμονών» του κ. Δ. Παρθένη;Επιχειρείν

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερα

Ροζ σκάνδαλο

Ροζ σκάνδαλο με άρωμα ντεντέκτιβ στο Νομό Τρικάλων

Άστατη ζωή φαίνεται πως έκανε παντρεμένος πρώην Αντιδήμαρχος

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το

Αποκαλυπτική δημόσια συνομιλία μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου

Καλό παιδί Δήμαρχος

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο

Η εκκίνηση κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, η ελαφρώς

Τι ωραία εκδήλωση που έγινε στα Τρίκαλα!

Τι ωραία εκδήλωση που έγινε στα Τρίκαλα!

Σαν να μαζεύτηκαν όλα τα «Άστρα» μαζί αυτή τη μέρα. Την πρώτη της

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης