Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζητά εξηγήσεις για τις 249.642 ευρώ τόκων ο Περίφανος

Με επιστολή στον διευθυντή Διοικητικού-Οικονομικού Τμήματος του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων – και κοινοποίηση στα μέλη του Δ.Σ –  ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Γ.Ν.Τ., κ. Σπυρίδωνας Περίφανος, (διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος), ζητά έγγραφες εξηγήσεις, γιατί η υπηρεσία δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας το 2017 –  που είχε κάνει δεκτή καθ΄ολοκληρίαν  την αγωγή της  Κατασκευαστικής Εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ., δικαιώνοντάς την με το ειδικό καθεστώς των τόκων – έτσι ώστε το Νοσοκομείο και το Ελληνικό Δημόσιο, να μην χρεωθεί με τους υπέρογκους τόκους των 249.642 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Γ.Ν.Τ όφειλε στην εταιρεία το ποσό των 589.743,099 ευρώ  για δεδουλευμένα, τα οποία τελικά πλήρωσε  στο τέλος  Μαΐου 2019, όπως με αποκλειστικό ρεπορτάζ  αποκάλυψε το trikalanews.gr .

Στην επιστολή του επίσης, ο κ. Σ. Περίφανος, διευκρινίζει, ότι η νομική σύμβουλος του Νοσοκομείου, είχε γνωμοδοτήσει από τον Δεκέμβριο του 2018 για την συμμόρφωση  σχετικά με την απόφαση για την ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε, ανεξαρτήτως  της αναίρεσης του Νοσοκομείου  και ως εκ τούτου, η καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών – από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι την στιγμή που πληρώθηκε η εταιρεία –  επιβάρυνε  με υπέρογκους τόκους τον έλληνα φορολογούμενο, χαρακτηρίζοντας το γεγονός, «εξοργιστικό».

Στην επιστολή του, επίσης,  ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Γ.Ν.Τ, ζητά να ενημερωθεί εάν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε εκκρεμότητα και καταλήγει ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχει προβεί η υπηρεσία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί περαιτέρω το δημόσιο χρήμα.

""
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή