Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελειώνει η 2η φάση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Τι μέτρα περιλαμβάνουν οι φάσεις 3 και 4

Στο τέλος βρίσκεται η Φάση 2 στην Ελλάδα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Φάση 3 του επιχειρησιακού σχεδίου ξεκινά με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τη διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες, αναβολή προθεσμιών, ελεγχόμενη παροχή καυσίμων, ακόμη και μετακίνησης προς την εργασία και επιτρέπονται μόνο αυτές προς σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και γιατρούς.

Στη Φάση 4, όταν οι «κύκλοι αρχίζουν να τέμνονται», όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, με κινητά ακόμη και πλωτά νοσοκομεία και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην τήρηση της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που γίνεται πλέον σε Ιταλία και Ισπανία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι αισιόδοξα πως η χώρα μας δεν θα φθάσει στην εφαρμογή του τελικού σχεδίου για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες της έχουν πειθαρχήσει και τηρούν την απαιτούμενη στάση.

Επίσης, στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα, τα κέντρα συλλογής πληροφοριών μέσα σε ένα 24ωρο έχουν ιχνηλατήσει και περιορίσει όλες τις επαφές του, κάτι που καθυστέρησαν να κάνουν σε Ιταλία και Ισπανία.

dikaiologitika.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή