Λάρισα

Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

20 Oct 2023
Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, που διερευνά την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες ρίχνοντας την ευθύνη στην ΕΡΓΟΣΕ για την υλοποίηση της σύμβασης που αφορούσε την τοποθέτηση των συστημάτων ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Στον πρόεδρο του Οργανισμού από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews



Τελευταίες Ειδήσεις
Μπισκότα Βιολάντα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.