Βουλευτική Εκπροσώπηση

Θανάσης Λιούτας: Μέτρα Στήριξης για τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους μας

5 Feb 2022
Θανάσης Λιούτας: Μέτρα Στήριξης για τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους μας

«Ο Πρωθυπουργός, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και όλοι όσοι γνωρίζουμε τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής

«Ο Πρωθυπουργός, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και όλοι όσοι γνωρίζουμε τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και όλες τις δυσκολίες, τις οποίες υφίστανται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα, με πολιτικές και πράξεις, για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο Θανάσης Λιούτας, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιου Λιβανού, σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης υπέρ των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Πρόκειται για στήριξη που αγγίζει το ποσό των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης, τα οποία έρχονται και τα οποία θα στηρίξουν το εισόδημα και το επάγγελμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας είναι αναλυτικά:

  1. Η υπογραφή σχετικά με την κάλυψη του 80%της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο του 2021.
  2. Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο καλύπτουμε το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.
  3. Πλέον της μείωσης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, ενισχύουμε περαιτέρω τους κτηνοτρόφους μας με επιδότηση ύψους 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022. Το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.
  4. Μειώνουμε μόνιμα τον ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%. Πρόκειται για μια παρέμβαση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
  5. Άμεσα θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ήδη εξαγγελθείσα επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, για τους νέους αγρότες, για όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα, καθώς και σε όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία.

Στη συνεχή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Λιούτα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Θανάσης Λιούτας τονίζει διαρκώς ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν πυλώνα ανάπτυξης, ο οποίος έχει ανάγκη να στηριχθεί. Συνολικά για το 2021, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στήριξαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, με ένα ποσό ύψους 1 δις ευρώ.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του πρωτογενούς τομέα και συνολικά της οικονομίας μας. Να ενσκήπτουμε πάνω σε όλα τα προβλήματα και να εργαζόμαστε για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις», υπογραμμίσει ο κ. Λιούτας.

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


ΟΠΕΚΑ: Στις 30 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές επιδομάτων – Διαθέσιμα από 29/9 το απόγευμα

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, οι επερχόμενες πληρωμές επιδομάτων θα πραγματοποιηθούν στις 30/9, με τα ποσά διαθέσιμα από 29/9 το απόγευμα.

Read More


Έφυγε η θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε σε ηλικία 87 ετών

Η μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός Claudia Cardinale απεβίωσε στο Nemours της Γαλλίας, έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της.

Read More


Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για την ολοκλήρωση έργων LEADER – ΠΑΑ 2014-2022

Παρατείνεται έως 31 Οκτωβρίου 2025 η προθεσμία ολοκλήρωσης έργων στα υπομέτρα 19.2 και 19.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (LEADER).

Read More


Καραγκούνηδες: Παραδοσιακό Πανηγύρι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ματσόπουλου

Η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων αναβιώνει την Κυριακή 28/9 στο Πάρκο Ματσόπουλου το γνήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι με χορούς, δρώμενα και…

Read More


Λίμνη Λογγά: Μετά από 20 χρόνια ξαναδίνει νερό και ζωή στις καλλιέργειες

Μετά από δύο δεκαετίες, το αρδευτικό δίκτυο της Λίμνης Λογγά λειτουργεί ξανά, στηρίζοντας γεωργούς και κτηνοτρόφους στον Δήμο Μετεώρων.

Read More


Θέμης Πυκνάδας: Νέα μεταγραφή ενίσχυσης για το Παλαιομονάστηρο

Το Παλαιομονάστηρο ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον αμυντικό Θέμη Πυκνάδα από τον Πορταϊκό, ενισχύοντας το ρόστερ του πριν την έναρξη…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.