Θρηνεί ο γαλλικός κινηματογράφος για τον θάνατο του Μισέλ Πικολί

Ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Μισέλ Πικολί είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Μάρκο Φερέρι, ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, ο Νάνι Μορέτι, ο Ζακ Ριβέτ, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Αλέν Ρενέ και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ(1982).

«Όταν είδα πρώτη φορά τον Παρθενώνα ένιωσα ένα δέος»

Ο σπουδαίος γάλλος ηθοποιός σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2011 στον Γιάννη Ζουμπουλάκη για τα Νέα είχε αναφερθεί στην αγάπη του για τη χώρα μας.

«Ξεχνάμε πάντα τους δεσμούς ανάμεσα στην τραγωδία και στη δημοκρατία. Χωρίς τον Σοφοκλή δεν θα υπήρχε ο Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε ο Σοφοκλής.Ο κόσμος της τεχνολογίας μέσα στον οποίο ζούμε χρωστά τα πάντα στην Ελλάδα» είχε πει ο Γκοντάρ και ο Πικολί επανέλαβε τα λόγια αυτά κουνώντας το κεφάλι του και πρόσθεσε ότι αγαπά τόσο πολύ την Ελλάδα ώστε όταν τη δεκαετία του 1970 βρέθηκε για πρώτη φορά εδώ και είδε τον Παρθενώνα ένιωσε τέτοιο δέος που «χρειάστηκε να καθήσω».

Επιλεγμένη φιλμογραφία

1954 Γαλλικό Καν Καν
1956 Οι πέντε φυγάδες
1962 Ο Χαφιές
1963 Η περιφρόνηση
1964 Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας
1965 Το τρένο των δολοφόνων
1967 Τα κορίτσια του Ροσφόρ
1967 Η Ωραία της Ημέρας
1968 Ντιαμπολίκ
1968 Αναμνήσεις ενός ανηλίκου
1968 Η υποταγή
1969 Τοπάζ
1969 Ο Γαλαξίας
1970 Ερωτική αποκάλυψη
1971 Η τροτέζα και οι διαρρήκτες
1972 Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας
1972 Ο πειρασμός
1973 Ματωμένος γάμος
1973 Το μεγάλο φαγοπότι
1974 Η παλιοπαρέα
1974 Τα όργια του κολασμένου τρίο
1974 Το Φάντασμα της Ελευθερίας
1974 Κάτω τα χέρια απ’ τη λευκή γυναίκα
1975 Επτά εγκλήματα κατ’ εντολήν
1976 Η τελευταία γυναίκα
1976 Mado
1980 Ατλάντικ Σίτι
1982 Η περαστική του Σαν Σουσί
1986 Η δική μας νύχτα
1987 Η δύναμη του έρωτα
1990 Ο Μιλού το Μάη
1991 Η Ωραία Καβγατζού
1997 Γενεαλογία ενός εγκλήματος
1998 Πάθος στην έρημο
2001 Γυρίζω σπίτι
2003 Λιλί, το κορίτσι πειρασμός
2007 Η δούκισσα του Λανζέ
2008 Τριλογία 2: Η σκόνη του χρόνου
2011 Έχουμε Πάπα!
2012 Holy Motors
2014 Le goût des myrtilles

in.gr



©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή