ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια & Λύκεια και τι ισχύει για τις απουσίες

26 Jan 2021
Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια & Λύκεια και τι ισχύει για τις απουσίες

Διευκρινίσεις για τις απουσίες και τη βαθμολογία των μαθητών υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης έδωσε η υφυπουργός Παιδείας

Διευκρινίσεις για τις απουσίες και τη βαθμολογία των μαθητών υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης έδωσε η υφυπουργός Παιδείας

«Στο τέλος του τετραμήνου θα αποφασίζεται ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των παιδιών»» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε διευκρινίσεις για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση.

Ξεκαθάρισε ότι στο τέλος του τετραμήνου θα κρίνεται αν οι μαθητές είχαν επαρκή φοίτηση ή όχι. Το υπουργείο Παιδείας «με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων» εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, σημείωσε μιλώντας στο Mega.

Κατά την ίδια έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Μιλώντας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που ανοίγουν από την Δευτέρα, η υφυπουργός εξήγησε ότι αυτό ισχύει για όλη την επικράτεια εκτός από τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Νέα εγκύκλιος για τα σχολεία, που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, ήρθε μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για τον υπολογισμό των απουσιών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής: -Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου. -Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αυστηροί κανόνες, ωστόσο, θα ισχύουν για τα σχολεία που θα ανοίξουν, με την χρήση μάσκας να παραμένει υποχρεωτική. Αναφερόμενη στις δηλώσεις περί προστίμων στους μαθητές, που έκανε και προκάλεσαν αντιδράσεις, η υφυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει ειδικό πρόστιμο» για μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο στο σπίτι.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας «θα πρέπει να τηρούνται από όλους». Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα φροντιστήρια δε θα ανοίξουν μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα.

 

lifo.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Ουγγαρία: «Μπλόκο» στην εξαγορά της Alfoldi Tej από την «Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Η ουγγρική κυβέρνηση απαγόρευσε την εξαγορά της Alfoldi Tej Kft από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία, επικαλούμενη ασφάλεια εφοδιασμού.

Read More


Επιτυχημένο το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου της Αστυνομίας Τρικάλων

Η IPA Τρικάλων διοργάνωσε με επιτυχία το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου των αστυνομικών υπηρεσιών, αναδεικνύοντας νικήτρια την ομάδα του Α.Τ. Πύλης.

Read More


Το νέο πρόσωπο της απάτης: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αδειάζει τους λογαριασμούς μας

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου προειδοποιεί για τις επικίνδυνες απάτες deepfake με τεχνητή νοημοσύνη που αδειάζουν λογαριασμούς, καλώντας σε επαγρύπνηση και…

Read More


Τρίκαλα: Σύλληψη ημεδαπού με πάνω από 8 κιλά κάνναβης και 1.600 ευρώ

Στα Τρίκαλα συνελήφθη άνδρας με πάνω από 8 κιλά κάνναβης και 1.600 ευρώ, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Read More


Κώστας Σκρέκας: «Καμία ανοχή στην αδικία – Όποιος παρανόμησε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πληρώσει»

Με σαφείς τοποθετήσεις για τα Τέμπη, την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, τις δημοσκοπήσεις και την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ…

Read More


Τρίκαλα: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και ηχορύπανση

Συλλήψεις σε Τρίκαλα: ημεδαπός με κάνναβη και ιδιοκτήτρια καταστήματος για ηχορύπανση εκτός ωραρίου.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.