Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι περιμένουμε από την επερχόμενη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στα Τρίκαλα;

Με την αρχαιολογική έρευνα και ανάδειξη του Ασκληπιείου και της Αρχαίας Πέλιννας σε εξέλιξη, η έλευση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στον νομό Τρικάλων αποκτά ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Η πιθανότερη ημερομηνία για την επίσκεψη της Υπουργού είναι η 26η Ιανουαρίου ενώ το πρόγραμμα θα καθοριστεί σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων της περιοχής.

Πέρα από τις εργασίες στις σημαντικές ανασκαφές στην πόλη των Τρικάλων και στην αρχαία Πέλιννα στην περιοχή της Φαρκαδόνας, αυτό που μπαίνει στο επίκεντρο είναι το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων στην πρώην ΤΑΞΥΠ. Έργο πνοής που θα καλύψει ένα μεγάλο έλλειμμα του νομού Τρικάλων στον τομέα του πολιτισμού μιας και παραμένουμε ο μόνος νομός στη Θεσσαλία χωρίς μουσείο.

Θυμίζουμε ότι, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη των παρεμβάσεων στην πρώην ΤΑΞΥΠ που θα στεγάσει το Διαχρονικό Μουσείο, αφού ήδη το Συμβούλιο Μουσείων γνωμοδότησε θετικά ως προς αυτό. Με την έλευση της Υπουργού στα Τρίκαλα, θα δοθούν απαντήσεις για το που ακριβώς βρίσκονται οι διαδικασίες αλλά και πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το έργο. Θυμίζουμε ότι το Διαχρονικό Μουσείο θα συνδεθεί με το εργο που έχει αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων και που αφορά τη διαμόρφωση ενός μουσειακού πολυκέντρου, του περιβάλλοντα χώρου της ΤΑΞΥΠ καθώς και του λόφου του προφήτη Ηλία.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή