Βουλευτική ΕκπροσώπησηΆρθρα – Απόψεις

Τις εργασίες του Πρώτου Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας χαιρέτισε ο Θανάσης Λιούτας

3 Nov 2021

Τις εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας Ελλάδας χαιρέτισε με ομιλία του ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας

Τις εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας Ελλάδας χαιρέτισε με ομιλία του ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο των Ιεροψαλτών στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και από το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων, τα μέλη του και τον Πρόεδρό του, κ. Δημητρίου Αθανάσιο.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου στα Τρίκαλα συνιστά μια μέγιστη τιμή για τον τόπο μας και για όλους τους πολίτες του Νομού μας, καθώς επίσης και μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της μεγάλης συνεισφοράς του τόπου μας πάνω στην Ψαλτική Τέχνη.

«Μεγάλη συνεισφορά λόγω των πολλών και ιστορικών μας Εκκλησιών και της μεγάλης και σπουδαίας Μοναστικής μας Κοινότητα και Ιστορίας».

Ο κ. Λιούτας σημείωσε ότι ευχή όλων μας είναι και τα επόμενα συνέδρια να συνεχίζουν να φιλοξενούνται στον Νομό Τρικάλων.

Στη συνέχεια, ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφερόμενος στους ιεροψάλτες των Τρικάλων, τόνισε ότι η ψαλτική κοινότητα εδώ αριθμεί περίπου 200 μέλη. «Πρόκειται για ιεροψάλτες, οι οποίοι αγαπούν πολύ τη βυζαντινή μουσική και οι οποίοι διαχρονικά τιμούν την Ψαλτική Τέχνη και συνοδεύουν  – συγκινητικά και διαπεραστικά – μουσικά τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας».

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι το πρώτο συνέδριο των Ιεροψαλτών έρχεται να ακολουθήσει την εγγραφή της Ψαλτικής Τέχνης στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, την οποία ενέκρινε η UNESCO.

«Η αναγνώριση αυτή επιτρέπει τη διεθνή αναγνώριση της Ψαλτικής Τέχνης ως ενός ιστορικού πολιτισμικού στοιχείου, το οποίο αξίζει να μελετηθεί, να προβληθεί και να διαφυλαχθεί η ιστορικότητα και η συνέχειά του, προς όφελος των νεότερων γενεών».

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, συνεχίζοντας την ομιλία του, τόνισε ακολούθως ότι, «η βυζαντινή μουσική ενώνει ιστορικά τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά την υφήλιο και αυτό την καθιστά ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και της ταυτότητάς μας, το οποίο εδώ και χιλιάδες χρόνια συνόδευσε, συνοδεύει και θα συνοδεύει τη ζωή και την πορεία της ορθόδοξης κοινότητας».

Ο κ. Λιούτας, κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στην ιεροψαλτική κοινότητα, υπογράμμισε ότι, «η στήριξη στο έργο σας αποτελεί και θα αποτελεί πάντα την επιβεβαίωση της πολύτιμης προσφοράς σας, στην ελληνική παιδεία, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στη μουσική και στις ζωές όλων μας». «Η πολιτεία πάντα θα μεριμνά για τη στήριξη προς εσάς και για τη συνέχιση του έργου σας».

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Η Ελλάδα του 2025 σε νέα εποχή: Ο Πρωθυπουργός παραδίδει φάρμακα κατ’ οίκον – τέλος στις ουρές, αρχή στον Παράδεισο

Η Ελλάδα του 2025 «τέλος στις ουρές»: ο Πρωθυπουργός παραδίδει φάρμακα κατ’ οίκον στον Γιάννη – η νέα εικόνα κοινωνικής…

Read More


Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Νομού Τρικάλων 15–19 Σεπτεμβρίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην πόλη των Τρικάλων και σε πολλές περιοχές του νομού από 15 έως 19…

Read More


Γόμφοι Trail 2025: Στην τελική ευθεία ο 3ος αγώνας

Στην τελική ευθεία ο 3ος αγώνας Γόμφοι Trail «Στα μονοπάτια των προγόνων μας» την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025 με δύο…

Read More


Α.Ο Τρίκαλα 2011: Έναρξη συνεργασίας με την Αντρια Ευστρατίου

Η ΑΟ Τρίκαλα 2011 ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την Κύπρια διεθνή αμυντικό Άντρια Ευστρατίου, ενισχύοντας την άμυνα της ομάδας.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα 2011: Στόχος η παραμονή και η ανάδειξη ταλέντων

Ο ΑΟ Τρίκαλα 2011 γυναικών μπαίνει στη νέα σεζόν με στόχο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και την ανάδειξη νέων…

Read More


Η κυβερνητική κοροϊδία των φορολογικών «ελαφρύνσεων»

Ο Τάσος Τσιαπλές της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας καταγγέλλει τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ως ανεπαρκείς και ζητά κινητοποιήσεις.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.