Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Το Σχολείο που ονειρεύομαι»: Πρόγραμμα ουσίας από το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και με το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και των Συντονιστριών  Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής,  ολοκλήρωσε το τριήμερο 25 -26 & 28 Νοεμβρίου 2019 το βιωματικό σεμινάριο «Το Σχολείο που Ονειρεύομαι»  διάρκειας 12 ωρών.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν  η εκπαίδευση των νηπιαγωγών και των δασκάλων  καθώς και η υλοποίηση –αξιοποίηση του πιλοτικού εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» με τελική ομάδα – αποδέκτες τους μαθητές.

Το υλικό είναι βασισμένο στις αρχές της Κ.Σ.Δ. (Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση), εντάσσεται στο ρεύμα της Συστημικής Σκέψης. Είναι ένα εργαλείο που ενεργοποιεί τα αποθέματα, και τις ικανότητες που έχουμε μέσα από μια συνεργατική διαδικασία.

Το υλικό επικεντρώνεται στο σημαντικό ρόλο της σχέσης των παιδιών με τους συνομηλίκους τους που επηρεάζει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους.  Το παιδί προσκαλείται μέσα από την Κ.Σ.Δ. να ανακαλύψει τα αποθέματά του – δώρα που έχει πάρει από τους σημαντικούς άλλους, να ονειρευτεί μια φανταστική χώρα και να δημιουργήσει με την βοήθεια των ενήλικων υποστηρικτών ένα Σχολείο Χρωμάτων, Ονείρου και Χαράς που θα ανήκει και θα μεγαλώνει. Ενός Σχολείου Σεβασμού και Αποδοχής.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή