Το “θησαυροφυλάκιο” καινοτομιών της Nissan, ανοίγει ένα ΝΕΟ κεφάλαιο στην αυτοκίνηση

Στη δεκαετία του 1970, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε μια νέα πρόκληση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κανονισμών  ρύπων και της αύξησης των χιλιομετρικών επιδόσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Nissan δημιούργησε, στην ιαπωνική βιομηχανία, την τάση για  turbo κινητήρες. Το 1979, η Nissan κυκλοφόρησε το “Cedric / Gloria model 430”, το πρώτο πολυτελές sedan στην Ιαπωνία, που εφοδιαζόταν με turbo κινητήρα.

Ήταν μια μοναδική κίνηση για την εποχή, καθώς οι κινητήρες με turbo ήταν σε θέση να παράγουν μεγάλη ισχύ με μικρό μέγεθος και με μια τεχνολογία που βελτιστοποιούσε την  οικονομία καυσίμου. Μετέπειτα, αυτό επέτρεψε  στην Nissan να λάβει κρατική πιστοποίηση, βάσει των νέων αυστηρότερων μέτρων.

Ο δίλιτρος  υπερτροφοδοτούμενος L20ET λανσαρίστηκε  για πρώτη φορά με το Nissan Cedric και το Nissan Gloria τον Δεκέμβριο του 1979, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην ιαπωνική αγορά. Αυτές οι πρωτιές, συνετέλεσαν στο να ανακηρυχτούν τα Cedric / Gloria της σειράς 430, Ιαπωνικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς  1979.

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή