Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων απαντά «Επί Διοικήσεως Παρθένη…»

Επί Διοικήσεως Παρθένη …λοιπόν…. Απαντώντας με στοιχειά και όχι με γενικότητες στο σημερινό δημοσίευμα της ΔΑΚΕ Νοσοκομείου θέλουμε να της θυμίσουμε ή να την ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα τα 3 προηγούμενα έτη..

1. Ουρολογική κλινική: Όταν ανέλαβε η Διοίκηση Παρθένη στο νοσοκομείο υπηρετούσε μόνο 1 Ουρολόγος , ο οποίος με υπεράνθρωπες προσπάθειες κράτησε ανοιχτή την Ουρολογική Κλινική. Με παρεμβάσεις λοιπόν της Διοίκησης ανέλαβαν 2 επικουρικοί ουρολόγοι και ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 1 μόνιμου ουρολόγου… σύνολο 4 γιατροί. Με την αποχώρηση του Δ/ντη της κλινικής, λόγω συνταξιοδότησης υπηρετούν 3 Ουρολόγοι γιατροί και έχει προκηρυχθεί με την αριθμ. 15985/21-5-2019 προκήρυξη θέση Επιμ. Β΄ ουρολόγου (στάσιμη η προκήρυξη λόγω εκλογών). Επίσης εκκρεμεί και η συνέχιση προκήρυξης του 2018 Επιμ.Β΄ (η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κρίσης)

2. Στην ΩΡΛ κλινική υπηρετούσαν 2 ιατροί , ο ένας εκ των οποίων κατά την διάρκεια της Διοίκησης Παρθένη. ..παρόλο την αρνητική εισήγηση του ΔΣ αποσπάσθηκε στα Γιάννενα με απόφαση του Υπεαρχη κ .Αντωνιου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, λόγω του ότι διορίστηκε από παλιά προκήρυξη του 2010 στο Πανεπ/κο Ιωαννίνων απ’ όπου και κατάγεται . Απέμεινε μια (1) γιατρός και η Διοίκηση την ενίσχυσε με την πρόσληψη ακόμη (1) μιας επικουρικού ιατρού , ενώ παράλληλα προκήρυξε θέση Δ/ντου ΩΡΛ… υπήρξε ενδιαφέρον από έναν (1) υποψήφιο, ο οποίος στη συνέχεια απέσυρε την αίτησή του για προσωπικούς λόγους. Αρχές 2019 υπήρξε η παραίτηση της Επιμ. Α΄ ΩΡΛ. Ζητήθηκε δε με την αριθμ.. 15985/21-5-2019 προκήρυξη θέση Επιμ Β ΩΡΛ (στάσιμη λόγω εκλογών) και παράλληλα επικουρικός ιατρός με τις ανάλογες πιστώσεις

3. Παιδιατρική Κλινική.

Α. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου Παιδιάτρου, που εκκρεμούσε από το 2010.
Β. Προσλήφθηκαν ( 2) δυο επικουρικοί ιατροί, ο ένας εκ των δυο υπηρετεί και ο δεύτερος παραιτήθηκε τέλη Αυγούστου.
Γ. Μετακίνησε μόνιμα την Παιδίατρο του ΚΥ Καλ/κας στο νοσοκομείο Τρικάλων
Δ. Με την αριθμ. 15985/21-5-2019 προκήρυξη ζητήθηκαν 2 Επιμ.Β παιδίατροι (στάσιμη λόγω εκλογών)

Προφανώς οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ θεωρούν ότι η απερχόμενη Διοίκηση θα έπρεπε να έχει μαντικές ικανότητες πέραν των άλλων, για να προβλέψει ότι ο ένας ιατρός επικουρικός θα παραιτούνταν τον Αύγουστο του 2019 και ότι η τωρινή Διοίκηση του Νοσοκομείου θα υπέγραφε μέσα σε ένα τέτοιο καθεστώς άδεια μητρότητας στον μόνιμο ιατρό Παιδίατρο -νόμιμο δικαίωμα του εργαζόμενου, αλλά πάντα σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον- ενώ την εν λόγω άδεια μπορούμε να την πάρουμε μέχρι το τέκνο μας να συμπληρώσει τα 6 έτη.. Κι εδώ είναι εύλογο το ερώτημα …Γιατί η ΔΑΚΕ νοσοκομείου, που κόπτεται για την εύρυθμη λειτουργία του δεν αναφέρθηκε στο γεγονός της χορήγησης ΑΥΤΟ το χρονικό διάστημα της άδειας…?????????

4. Σε σχέση με την λειτουργία του Νοσοκομείου Ημέρας, καλό θα ήταν να αναρωτηθεί τι συνέβη – αν και ξέρει- καθώς και ποιοι τιμωρήθηκαν για την όλη κατάσταση που ακολούθησε.

Θα περιμέναμε δε από την ΔΑΚΕ, αφού νοιάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, να κάνει παρέμβαση για το γεγονός της μη συνέχισης της επιβεβαίωσης των τακτικών ραντεβού -σταμάτησε την επομένη της αποχώρησης Παρθένη- …ενα μέτρο που βοηθούσε στην μείωση της λίστας αναμονής των ασθενών και ήταν σημαντικό για τους πολίτες.. Όπως επίσης, γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα αιτήματα των επικουρικών ιατρών ήτοι: Παθολόγων, ΜΕΘ, ΩΡΛ., Χειριστών ιατρικών μηχανημάτων-Παρασκευαστών κτλ..

Η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου πριν παρασυρθεί σε ανακοινώσεις με γενικότητες και λάθη …καλό θα ήταν να ενημερωθεί πρώτα από τους αρμόδιους φορείς και όχι να στοχοποιεί πρόσωπα με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση “κάποιων τύπων” που την προσέγγισαν.

Ακούγονται και γράφονται πολλά αυτές τις μέρες …δεν ακούγονται όμως και δεν γράφονται τα πραγματικά γεγονότα. ..όλοι οι αναρμόδιοι. ..έγιναν αρμόδιοι . .. πάνω στον βωμό της μιας θεσούλας και της προβολής τους στα ΜΜΕ… καθώς και της προάσπισης των προσωπικών συμφερόντων..

Υ.Γ.: Η Διοίκηση Παρθένη έχει πάψει να υφίσταται εδώ και 5 μήνες … άλλοι πλέον διοικούν … ας Διοικήσουν λοιπόν…

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή