Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το «backstage» σχετικά με τους Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο

   Μετά τη σύλληψη στον Έβρο και αποστολή των Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, έμειναν αρκετά ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με τη δράση και συμπεριφορά τους καθώς σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΓΕΣ υπήρχε η περίπτωση προσπάθειας εγκατάλειψης της χώρας από τον πρώτο στρατιωτικό ο οποίος υποτίθεται πως είχε χαθεί.
 

   Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιστροφή των στρατιωτικών στη γείτονα χώρα έγινε μετά από επικοινωνία σε επίπεδο διοικητών των Ταγμάτων Προκάλυψης καθώς και στους υπουργούς Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

   Είναι φανερό πως επικρατούν διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για ένα τέτοιο συνοριακό ζήτημα αφού παρά την άμεση επιστροφή των στρατιωτικών, η Τουρκία διαβλέπει νέα συμφέροντα όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης καθώς έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις επί των ζητημάτων των μουφτήδων όπως την ταύτιση της μειονότητας με την Τουρκία παρά την συνταξιοδότηση των υφιστάμενων μουφτήδων από την Αθήνα.

   Σε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, έγινε λόγος για την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας, καθώς θα έχει θετικό αντίκτυπο προς όλους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σχετικά με την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού έτσι ώστε να μπορέσει να πλησιάσει η Τουρκία κι άλλο την ΕΕ και να δοθεί τέλος σε ζητήματα που φέρνουν σε χρόνια αντιπαράθεση τις δυο χώρες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή