Τα νέα της πόλης

Τρίκαλα: Εργαστήρι κίνησης για ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες

20 Sep 2019
Τρίκαλα: Εργαστήρι κίνησης για ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες

Μια πρωτότυπη και άκρως χρήσιμη δράση υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα. Επρόκειτο για τo «Εργαστήρι Βάδισης και Κίνησης», που απευθύνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή κινητικές δυσχέρειες, καθώς και σε συνοδούς τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019. Ο Δήμος Τρικκαίων, η εθελοντική ομάδα «LifeWalkers» […]

Μια πρωτότυπη και άκρως χρήσιμη δράση υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα.

Επρόκειτο για τo «Εργαστήρι Βάδισης και Κίνησης», που απευθύνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή κινητικές δυσχέρειες, καθώς και σε συνοδούς τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η εθελοντική ομάδα «LifeWalkers» και το κέντρο «Αποκατάσταση», συνεργάστηκαν για το εργαστήρι. Στόχος του, να μάθουν τα άτομα με δυσκολίες ή χρόνια νοσήματα, να περιπατούν με ασφάλεια, άνεση και ευκολία, και να μπορούν – εάν είναι δυνατόν ή αν αποτελεί τμήμα της θεραπείας τους – να γυμνάζονται. Εξάλλου, το φετινό κεντρικό μήνυμα της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι το «Ασφαλές περπάτημα – Ασφαλής Ποδηλασία».

Έτσι, οι παριστάμενοι στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Τσιτσάνη ενημερώθηκαν από ειδικούς επαγγελματίες της Υγείας, μέλη της εθελοντικής ομάδας και του κέντρου «Αποκατάσταση».

Έγιναν επιδείξεις και δοκιμές για κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο, με βακτηρία, με άλλα όργανα υποβοήθησης της βάδισης, ενώ υπήρχε και ενημερωτικό βίντεο.

Η συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Τρικκαίων για το 2019, ήταν η δεύτερη.

Προηγήθηκε, τρεις ημέρες πριν και από τους ίδιους διοργανωτές (LifeWalkers, κέντρο «Αποκατάσταση, Δήμος Τρικκαίων), μια ακόμη πρωτότυπη και ουσιαστική πρωτοβουλία: η χαρτογράφηση διαδρομής για άτομα με χρόνια νοσήματα και κινητικές δυσχέρειες.

Η διαδρομή αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια, να δημιουργηθεί εντός αστικού ιστού ένας χώρος ασφαλής, με δυνατότητες βάδισης και άθλησης για άτομα με χρονίζοντα προβλήματα υγείας ή χρήζοντα θεραπείας ή με κινητικές δυσχέρειες.

Η διαδρομή σημάνθηκε με τη συνδρομή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων και οδεύει προς το στάδιο της υλοποίησης.

admins
Author: admins



Τελευταίες Ειδήσεις
Μπισκότα Βιολάντα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.