ΤΡΙΚΑΛΑ: Συνταξιούχοι στο πλευρό συνάδελφού τους για σώσουν το σπίτι του

Κατάφεραν την αναστολή του πλειστηριασμού

Με μόνο εισόδημα του μια σύνταξη κι ένα παιδί που σπουδάζει, ο Α.Μ. από τα Τρίκαλα, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του και μάλιστα την πρώτη κατοικία για την οποία αποπληρώνει ακόμη το δάνειο. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο, συνάδελφοί του από τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου και ΙΚΑ, μαζί με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων και το Αγροτικό Σύλλογο Φήκης του Νομού Τρικάλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο εκπροσώπου εταιρείας πλειστηριασμών. Το αποτέλεσμα ήταν ο πλειστηριασμός να ανασταλεί για το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι αλληλέγγυοι προς τον συνταξιούχο, «Πρόκειται για σπίτι πρώτης και μόνης κατοικίας για την οποία πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει από τράπεζα και τώρα προχωρούν δεύτερη φορά σε πλειστηριασμό τα «κοράκια» των τραπεζών, από καταναλωτική κάρτα που υπερ-πολλαπλασιάστηκε το αρχικό ποσόν, από το δυσβάσταχτο επιτόκιο και αδυνατεί με τη σύνταξή του να τα βγάλει πέρα!»

Σε δηλώσεις τους, επίσης οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την οικογένεια του συνταξιούχου και μέλος του σωματείου μας, που δεν έχει καμιά ευθύνη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει». Οι συνταξιούχοι μαζί με εργατικά σωματεία του νομού μας, τον λαό της περιοχής, με την άμεση, δυναμική κινητοποίηση, στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στην προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και όποιου πλειστηριασμού και απαιτούμε:

• Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του συνταξιούχου Α. Μ.

• Να σταματήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας.

• Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.

• Αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα και συντάξεις για κάθε λαϊκή οικογένεια.

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια των τραπεζών. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του σε αυτή την επίθεση. Γι’ αυτό οργανώνουμε την πάλη μας και συσπειρωνόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους, που ξεσπιτώνει οικογένειες! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!»

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …