ΠρωτοσέλιδαΆρθρα – Απόψεις

Βγάζουν τα… «πιστόλια» οι Τρικαλινοί αστυνομικοί

15 Jul 2022
Βγάζουν τα… «πιστόλια» οι Τρικαλινοί αστυνομικοί

Η αλήθεια για το Αστυνομικό Μέγαρο των Τρικάλων – Απαιτούμε λύση χωρίς μισόλογα

Η αλήθεια για το Αστυνομικό Μέγαρο των Τρικάλων – Απαιτούμε λύση χωρίς μισόλογα

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων αισθανομόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, καθώς και όλους τους Τρικαλινούς συμπολίτες, για τις εξελίξεις που αφορούν το νέο Αστυνομικό Μεγαρο, ειδικά μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις που αφορουν ανεγέρσεις σε αστυνομικές διευθυνσεις της χώρας με την περιοχή μας να εξαιρείται προκλητικά απο τον…..χάρτη.

Από το 2015 ως Ε.ΑΣ.Υ.Τρικάλων προσπαθούμε να πιάσουμε την ακρη του νήματος στην υπόθεση της ανέγερσης του Διοικητηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων καθώς εκείνη την περίοδο είχαμε την πληροφορία οτι ο Δήμος Τρικκαίων είχε παραχωρήσει δημοτική εκταση στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.

Δυστυχώς, μετά από ενέργειες του σωματείου μας διαπιστώθηκε οτι η εν λόγω έκταση δεν είχε παραχωρηθεί ποτέ για το σκοπό αυτό.

Αναζητώντας περιοχές που πληρούν τις προυποθεσεις, καταλήξαμε στην περιοχή του Ριζαριού.

Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου Νέων και Γονέων του Ριζαριού, μας υποδείχθηκε χώρος δίπλα στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Άμεσα έγινε συνάντηση μεταξύ του προέδρου και Γραμματέα της Ένωσης μας , παρουσία του πρόεδρο Συλλόγου Νέων και Γονέων Ριζαριού με τον Δημαρχο Τρικκάιων Δημήτρη Παπαστεργίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Μιλώντας διεξοδικά, προτείναμε στον κ.Παπαστεργίου να μας παραχωρήσει ο Δήμος την προαναφερθείσα έκταση στο Ριζαριό, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως θα εξετάσει την προοπτική αυτή ωστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πράγματι, την 23-04-2019, το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκάιων, με τίτλο Δωρεά δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Ριζαριού του Δήμου Τρικκαίων στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και παρόντες τον τότε Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή κ.Στέργιο Νίντο και τον πρόεδρο της ΕΑΣΥΤ κ. Γιάννη Αναγνωστου.

Από εκείνη την ημέρα που διαπιστώσαμε την ειλικρινή πρόθεση των ανθρώπων του Δήμου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα μας, δυστυχώς η ανέγερση του Μεγάρου εξακολουθεί να καρκινοβατεί κυρίως λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αλλά και του χλιαρού ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εκτιμούμε πως έφτασε η ωρα να τεθούν άπαντες προ των ευθυνών τους γιατί το ζήτημα έχει πλεον ωριμάσει και δεν παίρνει άλλη αναβολή. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι οτι η ανέγερση του κτιρίου της Διευθυνσης Αστυνομικής Τρικάλων είναι απαραίτη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της ,που αναβαθμίζει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες  προς τους πολίτες.

Η Ένωσή μας συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον αγώνα της και στέλνει το σαφές μήνυμα οτι:

ο μοναδικός αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Αναγνώστου Ιωάννης
Ο γεν. Γραμματέας: Μητσικός Λάμπρος

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά – Αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΔΔΗΕ 22–26 Σεπτεμβρίου 2025

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμφραξη Φράγματος Ληθαίου – Κίνδυνοι από την κατάκλυση της τεχνητής λίμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων προειδοποιεί για κινδύνους από την επικείμενη πλήρωση του φράγματος Ληθαίου και τον σχηματισμό τεχνητής λίμνης την ερχόμενη…

Read More


Τρίκαλα – Κηδεία της Μαιρής Τεφάνη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Το Σάββατο 20/9/2025 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Μαιρής Τεφάνη, ετών 85, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Read More


Ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς στο Τρικαλινό Παζάρι 2025

Με χορούς, τραγούδια και πολύ κέφι συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Τρικαλινό Παζάρι, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Τρίκαλα – Δράσεις για την Κινητικότητα και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από τον Δήμο Τρικκαίων

Με ποικιλία δράσεων ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στα Τρίκαλα, με κορύφωση τη Δευτέρα στην Ημέρα…

Read More


Θεσσαλία – 17 απολυμαντικοί σταθμοί για την ευλογιά αιγοπροβάτων από την Περιφέρεια

Δεκαεπτά απολυμαντικοί σταθμοί τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.