Υπολοιποι Δημοι

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας «Βήμα βήμα ως τη Λαμπρή με κυρά-Σαρακοστή!»

15 Mar 2022
Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας «Βήμα βήμα ως τη Λαμπρή με κυρά-Σαρακοστή!»

Στο θεματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/3, οι μικροί μας αναγνώστες έμαθαν για το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής,

Στο θεματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/3, οι μικροί μας αναγνώστες έμαθαν για το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής, που χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του βιβλίου «Βήμα βήμα ως τη Λαμπρή με Κυρά Σαρακοστή» και στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τη δική τους κυρά-Σαρακοστή, που απεικόνιζε μια γυναίκα με 7 πόδια, σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται, ένα σταυρό στο κεφάλι γιατί πηγαίνει στην εκκλησία και χωρίς στόμα γιατί νηστεύει! Έτσι, τα παιδιά στο τέλος κάθε εβδομάδας, μετά τη Καθαρά Δευτέρα, θα της κόβουν ένα πόδι μέχρι και το τελευταίο, που θα το κόψουν το Μεγάλο Σάββατο.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν τα παιδιά να μάθουν ότι το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με την γιορτή του Πάσχα, πότε φτιάχνεται και τι συμβολίζει.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας «Βήμα βήμα ως τη Λαμπρή με κυρά-Σαρακοστή!»

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας «Βήμα βήμα ως τη Λαμπρή με κυρά-Σαρακοστή!»
 
Trikalanews
Author: Trikalanews



Τελευταίες Ειδήσεις
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.